Ook Isbells en Het Zesde Metaal op goedkoper Leffingeleuren

Redactie KW

De organisatie van de 39ste editie van het driedaagse muziekfestival Leffingeleuren heeft nog eens acht namen aan de affiche toegevoegd.

Op de lijst vooral jong Belgisch talent met Isbells en Het Zesde Metaal voorop. Leffingeleuren wordt dit jaar ook goedkoper.

De intiemere versie van het Leffingeleurenfestival krijgt met acht nieuwe namen stilaan vaste vorm aan. Voor hun 39ste editie veranderde de traditionele afsluiter van de festivalzomer het geweer van schouder en zoeken ze opnieuw hun roots op, met meer oog voor jong talent en meer toegankelijkheid rond de dorpskern van het pittoreske polderdorp Leffinge.

Aan kwaliteit wordt niet ingeboet want met Isbells, Het Zesde Metaal, I Will I Swear, Meg Baird, My Baby, Statue, Teme Tan en Alpha Whale voegt de organisatie acht mooie namen toe aan het reeds goed gevulde programma. Eerder bevestigden Raketkanon, Des Moza en het Britse Eaves hun komst.

Er zal dit jaar ook een groot gratis gedeelte zijn met een tiental foodtrucks, een DJ-podium, het buskerstreetpodium met vooral lokale artiesten, verschillende originele bars en een zestal straattheater-acts. Leffingeleuren vormt ook het decor van het slotevenement van Beaufort en werkt dit jaar samen met Barco voor een innovatieve concertprojectie. Door het meer kleinschalige opzet wordt het festival ook een pak goedkoper, namelijk van 79 euro naar 50 euro voor een weekendticket.

Leffingeleuren vindt jaar plaats van 18 tot en met 20 september.

(BELGA)