Ook de slakken smullen in Oostende van de straatkunst van The Crystal Ship

Redactie KW

The Crystal Ship wekt niet alleen de interesse op van street art-liefhebbers. Ook slakken blijken te vallen voor de muurtekeningen. In de Amsterdamstraat zijn enkele werken van Pol Cosmo deels opgegeten door het gedierte.

The Crystal Ship brengt 22 reusachtige muurschilderingen van gerenommeerde street art-artiesten in het straatbeeld op diverse locaties in de stad. Maar her en der duiken ook kleinere werken op. Oostendenaars konden hiervoor hun gevel ter beschikking stellen. Ook Marjan Mahy stelde zich kandidaat voor haar woning in de Amsterdamstraat. Niet veel later kwam artiest Pol Cosmo langs om er drie kleine insecten te tekenen.

Enkele weken later merkte het gezin echter op dat de tekeningen los kwamen van de gevel. Tot Marjan op een avond thuiskwam en slakken op de gevel opmerkte. “Ze waren de tekening aan het oppeuzelen. Ze komen blijkbaar van een eindje voor hun nachtelijke hap”, zegt Marjan. “Ach, street art is nu eenmaal onderhevig aan straat, weer, dier, mens. Dus eigenlijk vinden we het perfect wat er gebeurt. Of de tekeningen er nu lang of kort op staan, daar heb je nu eenmaal geen controle over. Maar Pol Cosmo is altijd welkom om een nieuw werk op onze gevel aan te brengen”, lacht ze.

(DJ/TLG – Foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier