Marc Denys
Marc Denys
Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame
Opinie

14/03/17 om 17:18 - Bijgewerkt op 21/03/17 om 15:14

Onze Molwatcher: "Als Eline in haar Davey-tunnel geparkeerd blijft, valt ze volgende week af"

Onze Molwatcher Marc Denys begint stilaan medelijden te krijgen met de overgebleven deelnemers. Over zijn grootste - en enige - verdachte blijft hij echter bijzonder overtuigd...

Onze Molwatcher: "Als Eline in haar Davey-tunnel geparkeerd blijft, valt ze volgende week af"

Als er dit seizoen iéts opvalt bij 'De Mol', dan wel dat de makers het de kandidaten niet gemakkelijk hebben gemaakt. Vorige week werden ze nog blootgesteld aan elektrische schokken, nu mogen ze duiken zonder zuurstoffles op zoek naar een luchtbel met de bedoeling hun eigen bagage, netjes ingepakt in waterdicht materiaal, te redden van de ondergang. De tijd is beperkt en als Annelies, als oudste kandidate, in die luchtbel opeens een paniekaanval krijgt (en het duikteam in allerijl in actie moet komen) stopt de klok niet eens. Ik begin oprecht medelijden te krijgen met de kranige lerares. Kort samengevat vist iedereen (en volgens mij kreeg Annelies haar bagage gewoon zo terug van de makers) de juiste bagage op (2.000 euro), maar de kans op verdubbelen mislukt. Robin neemt hierbij een voortrekkersrol op zich, door gewapend met zijn fotografisch geheugen... niét te slagen bij het inkleuren van de Zuid-Afrikaanse vlag.

Na de uitputtende eerste (duik-)proef krijgen de kandidaten individueel op hun hotelkamer elk vier vragen voorgeschoteld. Het antwoord op iedere vraag is een getal en dat getal moeten ze proberen te laten verschijnen op een hartslagmeter. Ieder juist antwoord spekt de groepspot met 200 euro, maar natuurlijk komt er weer een aap uit de mouw. Daarna wordt iedereen één voor één opgesloten en vastgeketend in een donkere kamer in gezelschap van niemand minder dan... De Mol! Het gewonnen geld kan namelijk door De Mol worden ontfutseld als de opgesloten kandidaat haar of zijn hartslag niet onder controle krijgt.

Onze Molwatcher: "Als Eline in haar Davey-tunnel geparkeerd blijft, valt ze volgende week af"

Verdacht? Eline heeft een hoge hartslag, zelfs in volledige rust en misschien is dat wel te wijten aan de stress. Davey weet als enige geen enkele vraag correct te beantwoorden. Wat Annelies betreft heb ik inmiddels het werkgeheugen van mijn computer moeten uitbreiden om alle eigenaardigheden van haar neer te schrijven. Ik blijf er bij dat ze dit doet om als kandidate te overleven tussen al dat jong sportief geweld. Robin lost eerst de ene vraag na de andere op, maar natuurlijk weet hij dat de buit daarna als sneeuw voor de zon kan verdwijnen. Hij blijft anderen beschuldigen als hij in de donkere kamer geconfronteerd wordt met De Mol (in zijn geval Gilles De Coster). "Dag Annelies, is alles OK?", "Is het toch Davey? - Krak, da's uw enkel he?", "Is het toch Eline? Stom dat ik dat niet eerder gezien heb... Monitor bij Out of Limits"... Op het einde van de rit is het resultaat terug een vestzak-broekzakoperatie voor De Mol en schiet er niets meer over voor de pot.

Op het eind van elke aflevering volgt de eliminatie en ook hier zat er een addertje onder het gras. De vraag of De Mol in een caravan heeft geslapen, lijkt een vraag over iets dat nog niet eens is gebeurd, maar wordt voor alle zekerheid toch maar door iedereen beantwoord. En dan komt presentator Gilles de Coster op de proppen met de melding dat de eliminatie wordt uitgesteld naar de volgende dag en dat er een caravanproef over 90 kilometer op het programma staat. Eigenlijk vormt die bewuste vraag een bonus voor iedere kandidaat als zij of hij er voor kan zorgen dat De Mol al dan niet slaapt (naargelang het ingevuld antwoord op de vraag). Bij deze derde proef is er bovendien 3.000 euro te verdienen, maar de groep slaagt weeral niet in haar opzet. Er mocht maar tien minuten gereden worden met een wakkere persoon in de caravan en zowel Robin als Annelies blijven gedurende langere tijd wakker, terwijl Davey aan het rijden was.

Onze Molwatcher: "Als Eline in haar Davey-tunnel geparkeerd blijft, valt ze volgende week af"

Na een lange nacht met heel weinig slaap mogen de overgebleven vijf dan aanschuiven voor de uitgestelde eliminatie. Het doek valt voor sympathieke Sam omdat hij het minst weet over de identiteit van de Mol en misschien ook wel omdat hij zich in Zuid-Afrika iets te weinig verdacht maakte. De altijd vrolijke Sam zal televisiekijkend Vlaanderen bijblijven met zijn broek met zakken op de zijkant en met zijn versie van het Zuid-Afrikaanse lied 'Shosholoza'.

Volgende week komt de kat op de koord voor Eline, Annelies, Davey en Robin, want dan wordt uitgemaakt wie doorstoot naar de grote finale en via het beantwoorden van veertig vragen een gooi kan doen naar de pot van voorlopig 21.000 euro! Als Eline in haar Davey-tunnel geparkeerd blijft valt ze volgende week af, in tegenstelling tot Davey en Annelies die wel de juiste Mol in het vizier hebben. En laborant Robin... gaat als Mol nooit naar huis!

Tot volgende week!

(Marc Denys - Foto's Vier)

https://www.facebook.com/groups/Mollengroep/

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!