Onze Man op de Radio 1 Sessie van Het Zesde Metaal: "Beklijvende radio"

17/11/16 om 17:39 - Bijgewerkt om 19:19

Woensdagavond kleurde Antwerpen heel even West-Vlaams. Tijdens de Radio 1 Sessies in zaal Trix pakte het Zesde Metaal uit met een verrassende set.

Onze Man op de Radio 1 Sessie van Het Zesde Metaal: "Beklijvende radio"

Na twee nummers uit de nieuwe plaat 'Calais' als openingsduo, vertrouwde Wannes Cappelle -in zijn typische, gespeelde zelfverzekerdheid- het publiek toe dat er ook heel wat oudere hits zouden worden gespeeld. 'Dag zonder schoenen', hoe lui ook qua tekst, voegde de daad meteen bij het woord.

Het sein voor een aaneenrijging van beklijvende momenten, waarin de hoofdrol nu eens niet exclusief voor de gebruikelijke frontman was weggelegd.

Tamino, die naar eigen zeggen nog maar net zijn muzikale carrière op gang trapte, deed denken aan Jeff Buckley op zijn levendigst. En ook Tine Reymer maakte haar opwachting. Ze vond het een hele eer om te mogen spelen met wat ze zelf 'de beste band van België' noemde.

Wanneer Wannes Cappelle 'Daar gaat ze' in een West-Vlaams kleedje stak, mocht Tine beschikken. Koen Wauters wachtte namelijk in de coulissen, en stapte halverwege zijn eigen klassieker het podium op. Bijval en bewondering alom, nog voor hij zijn eerste woorden West-Vlaams uit zijn carrière meezong.

Bakken présence en een uitstraling om 'u applaudisseert toch ook' tegen te zeggen. Cappelle zelf maakte daarna even plaats en staarde mijmerend voor zich uit wanneer Koen Wauters 'Ik wil niet dat je weggaat', heerlijk dreigend begeleid door Het Zesde Metaal, nog eens van onder het stof haalde. Iedereen bleef, behalve Koen.

Het nieuws van 22 uur voerde iedereen even terug naar de realiteit en zorgde voor een wat bevreemdende pauze. Radio blijft radio, wat extra jammer was voor de luisteraars wanneer de bevallige Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers ten tonele verscheen.

Eén special guest kon er nog net bij. Een rol die Johannes Verschaeve, altijd al een speciale gast, met verve vervulde. 'Two Tides of Ice' van zijn Van Jets was een meesterlijk meeslepend moment. Het West-Vlaams sloeg sappig alle kanten van de provincie uit en oversteeg voor even het Engels.

Na afloop volgde zowaar een verrassende podiumceremonie. 'Nie voe kinders', het vorige album van de band, haalde goud. Het Zesde Metaal en gasten woensdagavond zeker ook!

(SC - Foto Pieter Verhaeghe)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!