Onze man laat zich (ver)leiden op Nacht van de Schlagers te Kortrijk Xpo

Jetti Paletti laat de confetti knallen. © TV
Redactie KW

Afgelopen nacht werd Hal 5 van Kortrijk Xpo heel even omgetoverd tot een feestparadijs voor jong en oud want het was tijd voor de tiende editie van ‘Nacht van de Schlagers’. Er mag dus gerust gesproken worden van een feesteditie en hiervoor kwamen niemand minder dan volgende artiesten aantreden: Willy Sommers, Christoff, Sergio, Sam Gooris, de Romeo’s, Laura Lynn, Garry Hagger, Paul Severs, Jettie Palletti, Yves Segers, De Deurzakkers en Peter Koelewijn.

Naast de feesteditie had de organisatie ook iedereen opgeroepen om met een originele feesthoed te komen om zo een waardebon van 250 euro te winnen bij Mediamarkt. Maar voor de selectie en uitreiking gedaan werd nam ik even de tijd om met het publiek te ontdekken. Onze eerste halte is bij leden van de mountainbike club Ingelmunster, De Soentjes.

We zakken graag af met een grote groep vrienden om er en heel plezierige avond van te maken. We zijn van jong tot oud vertegenwoordigd vandaag en hopen er een zeer leuk festijn van te kunnen maken. We hebben niet echt meegedaan met de wedstrijd omdat we vinden dat we zo al gek genoeg zijn” besluit de woordvoerder van de groep.

Onze man laat zich (ver)leiden op Nacht van de Schlagers te Kortrijk Xpo
© TV

La Mama werkt in de Kittybar

Even verder wordt onze aandacht getrokken door de vrijwilligers achter de bar. De oudste dame, la mama, blijkt maar liefst 72 jaar te zijn. De jongste is 19 lentes en die mag zich scharen achter een grote groep vrouwen die elk hun beste beentje voorgezet hebben om de avond tot een goed einde te brengen.

El mama, la mama of onze mama mag dan wel de oudste van de hoop genoemd worden maar meedraaien doet ze verdomd goed. Omdat ons team voornamelijk bestaat uit vrouwen noemen we onszelf de Kittybar. We staan hier al 8 jaar na elkaar en uiteraard komen we volgend jaar terug om mee te helpen. Voor ons dit een ware uitspatter!” besluit de mama.

Onze man laat zich (ver)leiden op Nacht van de Schlagers te Kortrijk Xpo
© TV

Deelnemen is belangrijker dan winnen

Voor Ann lagen de kaarten anders deze avond. Ze bracht 2 op en top Limburgse vriendinnen mee om te genieten van een avondje nostalgische schlagermuziek. We treffen ze aan in de frontrow en worden meteen aangetrokken door haar ludieke hoed die een sneer uithalen naar de Mia’s die nakend zijn.

Ik heb een zwak voor Niels Destadsbader en hoop dat hij één of meerdere Mia’s mag winnen. Dat hij deze avond ook nog presentator is, is voor mij helemaal top. Ik doe niet mee om te winnen met mijn hoed maar als ik win, dan hoop ik toch dat Niels de cheque aan mij overhandigd” aldus Ann.

Een goede twee uur later zien we haar het podium opstappen om de cheque te ontvangen en vervolgens een babbeltje te slaan met haar idool. We zijn ervan overtuigd dat Ann een volmaakte avond gehad heeft.

Op de foto herkennen we Niels, Ann en Thomas.
Op de foto herkennen we Niels, Ann en Thomas.© TV

Schlagersl*tjes aan het woord

We hebben de naam niet zelf verzonnen en staan uiteraard ook niet in voor de nakende gevolgen over de uitspraak van de meiden maar dat we een leutige bende jongvolwassenen ontmoeten hebben daar zijn we wel van overtuigd. Ze doen mij terug denken aan de nonnen die ik heb ontmoet op Kamping Kitsch afgelopen zomer. We gaan ervan uit dat 50% vrijgezel is en de andere 50% wellicht tijdelijk vrijgezel genoemd wordt om veel plezier te maken maar dat het vooruit gaat dat is zeker.

Tot tien mannen aan elke vinger van ons hand en we zien de koppen al verschijnen morgenochtend: wie is de vader?” lachen ze me toe. “Al bij al zijn we hier puur om plezier te maken en zullen we proberen een nachtje door te trekken tot de ochtendglorie valt. Buiten vriest het toch dus hoeven we nog lang niet naar huis” besluiten ze als groep.

Onze man laat zich (ver)leiden op Nacht van de Schlagers te Kortrijk Xpo
© TV

Ook volgend jaar opnieuw feest

Dat we in 2018 alweer ons glitterpakje mogen uithalen is een vaststaand feit. Noteer alvast 8 december 2018 in jullie agenda, wij zijn ook weer van de partij! Artiesten zijn nog niet bekend maar er wordt opnieuw uitgekeken naar knallers van formaat.

https://www.youtube.com/watch?v=SjNnsjuEf1k

FOTOSPECIAL

Bekijk onze fotospecial over de Nacht van de Schlagers hier.

(TV/foto en video TV)