Onze Krak van Waregem is vanavond te zien in ‘Iedereen Beroemd’

Redactie KW

Schrijfster Femke De Vos, in Krant van West-Vlaanderen verkozen tot Krak van Waregem 2015, is donderdagavond te zien in ‘Iedereen Beroemd’ op Eén.

Op zaterdag 24 oktober vond in Standaard Boekhandel in Ekeren een ‘fantasy’ voorleessessie plaats. Drie ‘fantastische’ schrijfsters lazen voor uit eigen werk: de Antwerpse Evi F. Verhasselt, Patty van Delft uit Den Haag (Nederland) en de in januari van dit jaar tot Krak van Waregem verkozen Femke De Vos. Hoogtepunt van de voorleessessie was de aanwezigheid van een afvaardiging van het televisieprogramma ‘Iedereen Beroemd’ die Femke De Vos kwam interviewen en filmen.

Femke gaf een stukje ten gehore uit haar zojuist verschenen tweede roman, getiteld Getatoeëerde Lelies die sinds 24 oktober algemeen verkrijgbaar is. Het is het tweede boek in haar vierluik De Kronieken van Riona, een bijzondere fantasyserie die zich afspeelt in het Rijk Riona. Femke plaatst in deze kronieken sterke vrouwen in de hoofdrol die de strijd aangaan met de weerbarstige godin Aïne. Het derde deel wordt in 2016 verwacht.

Het resultaat van de televisieopnames zien we donderdagavond dus op Eén.