Ontroerend Goed centrale gast op TAZ 2014

Ontroerend Goed, centrale gast van TAZ 2014, in vol ornaat op dit 'tableau vivant'. Het gezelschap kijkt enthousiast uit naar het komende theaterfestival. (Foto Athos Burez)
Redactie KW

De Gentse performancegroep Ontroerend Goed won in 2003 nog de Jongtheaterprijs op TAZ.

Voor het festival van deze zomer willen Angelo Tijssens en Charlotte De Bruyne van Ontroerend Goed ook een ‘klachtenkoor’ samenstellen. “Een klachtenkoor is een koor dat de klachten van inwoners van een stad verwoordt in een swingend lied”, zo verduidelijken zij het opzet. “Via het internet raakte het fenomeen bekend over de hele wereld. Op www.complaintschoir.org vind je een aantal voorbeelden.”

Vanaf april roepen ze de Oostendse bevolking op om hun gal te spuwen. Over politiek, sport, milieu, erfgoed, … eigenlijk over alles. Hiertoe verspreiden de organisatoren van TAZ duizenden bierkaartjes in de stad. Ingevulde bierkaartjes kan je deponeren in een speciale box in cultureel centrum De Grote Post. In juni buigen Angelo en Charlotte zich dan over alle inzendingen en distilleren daaruit een liedjestekst. Dirk Ooms, lesgever aan het Conservatorium aan Zee, zal de muziek componeren en finaal het klachtenkoor dirigeren.

Wie wil meezingen, kan zich inschrijven via theateraanzee@tartart.be. Theater aan Zee vindt plaats van 31 juli tot en met 9 augustus. Tickets kunnen besteld worden vanaf 16 juni.

(Rio)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 4 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier