Ongeloof op De Ginste: geen toneel rond Nieuwjaar

Redactie KW

Een van de vaste tradities die op De Ginste onwrikbaar is en als een paal boven water staat, is de jaarlijkse toneelopvoering rond de jaarwisseling van de Groeiende Ginste.

Jaar na jaar waren de nieuwjaarsvoorstellingen van De Groeiende Ginste een daverend succes. Toneelliefhebbers kwamen van heinde en verre af op het evenement. Het succes is zo groot dat de Groeiende Ginste zich wel verplicht zag liefst tien opvoeringen in te lassen.

“Dat wij onze trouwe toneelaanhang voor een jaartje moeten teleurstellen stuit op enorm veel onbegrip”, zegt Philip Vanstaen. “Normaal was nu al de kaartenverkoop op gang gekomen, want iedereen wil er vroeg bij zijn om de jaarlijkse komedie zeker niet te missen. Helaas komt er geen nieuw stuk tijdens de jaarwisseling en daar is een verklaring voor.”

Rechten

“Het toneelcomité dat elk jaar instaat voor de lezing en keuze van een passend stuk had dit jaar gekozen voor het stuk Tom, Dick en Harry. Wij hadden echter te laat opgemerkt dat de opvoeringsrechten voor dit toneelstuk momenteel niet beschikbaar zijn.”

(CLY – foto CLY)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt