Oneliner Michel Wuyts brengt trio koersliefhebbers op ludiek idee

© Pieter Heytens (links) en Mech Vanbelle vragen Michel Wuyts om 'een steen in de kikkerpoel te gooien.' (Foto MH)
Redactie KW

“Ik gooi een steen in de kikkerpoel: Nick Nuyens wordt wereldkampioen in Valkenburg”. Deze oneliner van wielercoryfee Michel Wuyts bracht een drietal naar Gent uitgeweken West-Vlaamse koersliefhebbers op een ludiek idee. Waarom geen pronostiekwebsite uit de grond stampen waarbij enkel ‘outsiders’ getipt mogen worden als potentiële eindwinnaar van een klassieker?

Het trio Björn Kerckhof (35), Mech Vanbelle (34) en Pieter Heytens (32), wiens roots respectievelijk in Oostkamp, Veldegem en Lichtervelde liggen, zijn het brein achter de alternatieve, ludieke pronostiekwebsite ‘De Steen in de Kikkerpoel’. Ze zitten dan ook regelmatig samen aan het scherm gekluisterd als er gekoerst wordt. “Het viel ons op dat goede knechten in de ploeg soms een vrijgeleide kregen wanneer de koers tactisch anders verliep dan was gepland”, merkt Mech op. Toen Michel Wuyts bij aanvang van het wielerseizoen 2012 de uitspraak ‘Ik gooi een steen in de kikkerpoel, Nick Nuyens wordt wereldkampioen in Valkenburg’ deed en dus geen favoriet pronostikeerde als winnaar, besloten wij hiermee iets te doen”, vult Pieter aan.

Schaduwfavoriet

Aan de hand van een filmpje via hun website maken Pieter en Mech de koersliefhebbers warm om ‘een steen in de kikkerpoel te gooien’ en zo een schaduwfavoriet naar voor te schuiven voor de eerstvolgende klassieker. De twee geven ook zelf aan wie zij tippen als mogelijke winnaar, maar belangrijker is misschien wel op wie niet gestemd mag worden. Zo zul je voor de Ronde van Vlaanderen niet op een ‘Boonen’, ‘Cancellara’ of ‘Sagan’ kunnen gokken. “De kans is gewoon te groot dat een van hen wint. Wij mikken zelf met grote stenen: coureurs van wie je niet echt verwacht dat ze de finale zullen rijden, maar die ook niet toevallig meestrijden voor winst.”

Lookworst

Wie een juiste steen gooit, wint niet alleen eeuwige koersroem maar ook een lookworst van slagerij Zwanepoel uit Gent. “Een vriend van ons was altijd aan het opscheppen over de uitstekende lookworsten van de markt van Brugge. Vandaar dat we op prospectie gingen in Gent naar lekkere lookworsten. Tijdens onze queeste konden we maar niet weerstaan aan die van slagerij ‘Zwanepoel’, nabij de Korenmarkt. Het leek ons vervolgens wel grappig om een van hun worsten aan de winnaar uit te delen”, aldus Mech.

(MH)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier