Olivier Senesael uit Veurne klaar voor finale Mister Tattoo Belgium

Redactie KW

Zaterdagavond vindt de eerste editie van Mister Tattoo Belgium plaats in het Atomium in Brussel.

Olivier Senesael (25) uit Veurne is een van de finalisten van Mister Tattoo Belgium. Hij werkt sinds 2013 in Nail’s Tattoo & Piercing in Oostende. “Toen ik hier aan de slag kon, mocht ik een piercer vervangen die mij heeft opgeleid. Daarna kwam onder andere permanente make-up bij mijn takenpakket. De jongste maanden ben ik me meer aan het verdiepen in blackwork. Denk aan tatoeages met patronen en lijnen. Het is een stijl apart, niemand deed dat al in onze shop”, opent Olivier.

“Iedereen in onze shop heeft zelf een tatoeage. Je raakt moeilijk in dit wereldje. Ik had het geluk dat er hier een plaats vrijkwam en zelf ben ik al lang geboeid door tatoeages. Mocht ik er niet zo uitzien, dan zou ik mezelf niet kunnen uitdrukken. Ik kan mijn piercings uitdoen, maar dat wil ik niet. Ik wil me niet voor de rest van mijn dagen voordoen als iemand anders.”

Impulsieve zet

“Mijn eerste tatoeage zette ik bij een vriend in zijn slaapkamer, tussen de katten. Hij had een machine gekocht om zelf tatoeages te zetten. Het was een impulsieve zet van een jongvolwassene. Mocht ik weten wat ik wat nu weet over hygiëne, dan had ik het niet gedaan. Het behoort tot mijn wall of shame”, lacht Olivier.

“Ik liet die tatoeage uiteindelijk deels weglaseren en werkte het patroon verder uit op mijn lichaam. Ik moest en zou een exemplaar hebben, liefst zo opvallend mogelijk. Dat je een tatoeage voor een stuk kan weglaseren, was handig voor mij. Onze laser in de shop is niet krachtig genoeg om een exemplaar volledig te wissen. We kunnen hier wel tatoeages vervagen, zodat artiesten kunnen coveren op je huid. Mijn armen staan behoorlijk vol, dat klopt. Ik ben fier op mijn lichaam. Zo loop ik heel graag met mijn armen en benen bloot. Wat me stoort, zijn de vuile blikken en scheve opmerkingen die je als getatoeëerde krijgt als je over straat loopt. Deze wedstrijd brengt zwaar getatoeëerde personen met een positieve boodschap in de media en dat vind ik wel belangrijk. Het is ongelofelijk jammer dat sommige mensen nog steeds zo bekrompen zijn”, klinkt het

Body modification

Olivier is gefascineerd door body modification, zowel online als offline. Hij droomt ervan om later tatoeagemodel te worden. “Vorige week moest ik de kleren gaan passen bij de designer die de finale verzorgt. Hij heeft voor de grootste fashion-evenementen gewerkt. Vorig weekend gingen we met de hele groep indoorskydiven en was er nog een shoot. Ik heb niet echt specifieke verwachtingen voor de finale zaterdagavond, al ben ik wel benieuwd hoe de finale uiteindelijk zal uitdraaien voor mij”, aldus Olivier.

Stemmen op Olivier kan via sms. Stuur ‘MTB109’ naar 3565.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier