Olivier Neese (Krant van West-Vlaanderen) voor tweede jaar op rij genomineerd voor Belfius persprijs

Redactie KW

De reporter van Krant van West-Vlaanderen ging na wat er gebeurde met de vier ‘afvallers’, gesneuvelde soldaten die honderd jaar geleden net niét tot ‘Onbekende Soldaat’ werden gebombardeerd.

Het centrale thema van 2014 was de herdenking van de start van de Eerste Wereldoorlog. In zijn artikel keerde Olivier Neese terug naar de aanduiding van de Onbekende Soldaat, die symbool staat voor alle gesneuvelde militairen. Maar daarbij volgde hij niet het spoor van de gekozen soldaat, maar dat van de vier ‘afvallers’ : zij die nog onbekender zijn dan de Onbekende Soldaat. Wat is er met hen gebeurd? Het relaas van zijn zoektocht leverde een boeiend stuk op dat na verschijning op flink wat bijval kon rekenen.

Voor Olivier Neese, een 30-jarige Bruggeling die sinds 2006 aan de slag is bij Krant van West-Vlaanderen, is overigens het het tweede jaar op rij dat hij een nominatie voor de Belfius Persprijs in de wacht sleept. In 2014 was dat voor een stuk ‘Eerste homokoppel in het voetbal (dat getuigt)’.

Olivier Neese (Krant van West-Vlaanderen) voor tweede jaar op rij genomineerd voor Belfius persprijs


Olivier Neese neemt het in de categorie lokale pers op tegen collega’s van de regionale televisie : Tom Kums (TV Limburg) voor ‘Er is leven na Ford’ en Karl Vandenberghe & Wim Neyrinck (Focus & WTV) voor ‘Altijd Iemands Kind’.

(FV)

>> Lees het genomineerde artikel in bijlage, of de kortere webversie via bijhorende link

Artikel_soldaat.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier