Nu ook The Black Heart Rebellion op Leffingeleuren

27/06/17 om 14:45 - Bijgewerkt om 14:44

Mondjesmaat laten de organisatoren van Leffingeleuren nieuwe namen los voor hun driedaagse festival in het tweede weekend van september. Vandaag kwamen er opnieuw vier bij. Meest in het oog springende is die van The Black Heart Rebellion.

Nu ook The Black Heart Rebellion op Leffingeleuren

Zanger bij dit zeskoppige gezelschap is immers de 31-jarige Pieter Uyttenhove, die in Kortemark opgroeide. Onlangs kwam The Black Heart Rebellion nog in the picture door op verschillende plaatsen een live-soundtrack te spelen bij de - jawel - Iraanse vampierenwestern 'A Girl walks home alone at night'. Vorig jaar speelde de groep ook voor de tweede keer op Pukkelpop. Toen keken ze in The Shelter al om 11u.40 het publiek in de ogen. In 2013 mocht The Black Heart Rebellion een eerste keer op Vlaanderens meet bekende alternatieve rockfestival spelen.

De drie andere nieuwe namen voor Leffingeleuren zijn Black Flower, een vijftal rond saxofonist Nathan Daems dat een mix van ethnojazz, afrobeat en dub ten gehoren brengt, de Antwerpse hiphopper met Congolese roots The Color Grey en het uit Tilburg afkomstige Cairo Liberation Front dat swingt als een huwelijksfeest in Egypte.

Met deze toevoegingen aan het al eerder bekende programma zet Leffingeleuren zijn status als ontdekkingsfestival nogmaals in de verf.

(svv)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!