Nu ook Equal Idiots op Leffingeleuren

Redactie KW

De organisatoren van Leffingeleuren gaven vandaag nog zes namen prijs voor hun driedaagse festival tijdens het eerste weekend van september. Hiermee komt de teller van het aantal acts op liefst 36 te staan. Meest opvallende nieuwe naam is die van Equal Idiots.

Het gaat hard met Thibault Christiansen (zang en gitaar) en Pieter Bruurs (drums), het duo uit Hoogstraten dat samen de garage- en punkrockband Equal Idiots vormt, sinds ze ‘De Nieuwe Lichting van Studio Brussel’ wonnen en de finale van Humo’s Rock Rally bereikten. In het voorjaar domineerden ze wekenlang ‘De Afrekening’ van StuBru met ‘Put my Head in the Ground’. Ondertussen zijn ze een veelgevraagde festivalact. Ook de organisatoren van Leffingeleuren legden hen vast. Ze staan op vrijdag 8 september geprogrammeerd.

Lokale bands

Met Comet Street en Mauger worden voorts twee lokale bands aan de line-up toegevoegd. Comet Street werd opgericht door drie leden van MIAVA na het betreurde heengaan van hun vriend en drummer Jelle Tommeleyn. Oostendenaar Mauger stond eerder al op het buskerpodium van Leffingeleuren, maar komt nu met zijn band. Ook de Australische rockgroepen The Babe Rainbow en The Muriocs en het Amerikaanse Heavy Lids zakken af naar Leffinge. “Volgende week volgt er ook nieuws over het gratis toegankelijk gedeelte op de markt. Begin augustus wordt dan de laatste lading namen gedropt”, zegt Lode Pauwels, verantwoordelijke van Muziekclub De Zwerver dat Leffingeleuren op het getouw zet.

(svv)