Nu al geslaagd Alcatraz Metal Festival

Het podium was ook dit keer indrukwekkend. © Foto JVGK
Axel Vandenheede

In Kortrijk vindt vandaag de tweede dag van Alcatraz plaats.

Gisteren mochten de organisatoren van dit metalfestival al ruim 6.000 bezoekers verwelkomen en ook op zondag zullen er even veel naar sportcampus De Lange Munte afzakken. Op twee dagen tijd zullen een kleine 13.000 metalfans van hun favoriete muziek hebben genoten.

Zaterdag passeerden groepen als Queensryche, Wasp en headliner Nightwish de revue, vandaag topt Sabaton de affiche en spelen bands als Annihilator en Carcass.

Lovende reacties

“We verhuisden dit jaar naar De Lange Munte, waar we veel meer ruimte hebben en er naar de toekomst toe uitbreidingsmogelijkheden zijn”, aldus hoofdorganisator Filip Nollet. “We kregen niets dan lovende reacties van de bezoekers, al waren er ook enkele kleine probleempjes. Zo is de in- en uitgang te weinig breed en waren er te weinig loketten om coins te kopen. We vonden snel een oplossing, maar naar volgend jaar zullen we daar bij de opbouw rekening mee houden.”

Alcatraz slaat ook op de nieuwe locatie aan.
Alcatraz slaat ook op de nieuwe locatie aan.© Foto JVGK

De camping is ook een succes: ruim 1.400 festivalgangers hebben in de nabije omgeving van de weide hun tent opgezet. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier