Novastar treedt dit jaar twéé keer op tijdens Festival Dranouter

© BELGA
Redactie KW

De band van Joost Zweegers staat op vrijdag in de Kayam, zaterdag treedt hij ook nog eens solo op.

Het programma voor de 40ste editie begint langzaam vorm te krijgen. Eerder waren al de namen van onder meer Billy Bragg, Flip Kowlier, Rocco Granata en Le Vent du Nord bekendgemaakt, dinsdag volgden nog eens negen nieuwe namen : Joost Zweegers en Novastar, Richard Thompson, Rosanne Cash (de ‘dochter van’), La Chiva Gantiva, Amsterdam Klezmer Band, Delrue, Old Man Marley en Coope, Boyes & Simpson.

Novastar is een van de toppers van 2014. Deze maand komt zijn langverwachte vierde plaat uit, Inside Outside, de nieuwe nummers kan je live gaan ontdekken tijdens Festival Dranouter, waar hij op vrijdag in de Kayam speelt. Daarna blijft hij nog even rondhangen, want ook op zaterdag speelt Joost Zweegers (solo dan) op Dranouter.

Americana van Cash-klasse

Ook naast Novastar komt er nog een pak deftig volk naar de westhoek. Richard Thompson is volgens Rolling Stone een van de beste 20 gitaristen aller tijden en Rosanne Cash komt er een hommage aan haar ouders brengen. De Amsterdan Klezmer Band brengt Oost- Europese joodse muziek met zigeuner- en balkaninvloeden en La Chiva Gantiva staat garant voor Colombiaanse feestmuziek à la Bruxelloise. Coope, Boyes & Simpson brengen straffe a capella.

Delrue en Français

En dan is er nog een verrassende West-Vlaming. Klaas Delrue (bekend van Yevgueni) komt als ‘Delrue’ zelfgeschreven Franse chansons brengen, aangevuld met bestaande chansons die hem inspireerden.

(FV)

>> De voorverkoop is vandaag gestart. Een driedaags ticket kost 108 euro (excl. reservatiekost) en ook de tweedaags- en ééndagtickets zijn beschikbaar.