Nostalgie Beach Festival verhuist van Bredene naar Middelkerke

Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

De derde editie van het Nostalgie Beach Festival vindt komende zomer plaats in Middelkerke en niet langer in Bredene. Dat raakte donderdagavond bekend in de marge van de gemeenteraad.

De derde editie van het Nostalgie Beach Festival vindt plaats op zaterdag 13 augustus in Middelkerke. Oppositieraadslid Danny Van den Broucke (onafhankelijke) opperde in de interpellatieronde om het evenement te laten organiseren door de dienst evenementen en niet door Toerisme Middelkerke. “Er werd al genoeg geklungeld door die topambtenaar binnen Toerisme Middelkerke. Met het Nostalgie Beach Festival haalt Middelkerke een topevenement binnen. Ik ben goed bevriend met iemand met een rode kleur en op die manier kan het festival naar Middelkerke komen”, klonk het tijdens en na de zitting bij monde van Danny Van den Broucke.

Afspraak op zaterdag 13 augustus

“Ik benadruk dat Nostalgie mij heeft gecontacteerd via het evenementenbureau TWICE en niet omgekeerd”, liet schepen Michel Landuyt vrijdagmiddag op zijn beurt weten. “De organisatie contacteerde mij omdat het festival vorig jaar uit zijn voegen barstte en er geen groeimogelijkheden meer waren. Na grondig onderzoek gingen zij in op mijn suggestie om het Middelkerks Sportpark als nieuwe locatie te bestemmen. Het schepencollege zette ondertussen het licht op groen om het muziekfestival te laten doorgaan op deze locatie op zaterdag 13 augustus. De festivalgangers en het muziekgenre sluiten perfect aan bij onze doelgroep. Er worden meer dan 10.000 betalende bezoekers verwacht, wat uiteraard ook een belangrijke boost zal betekenen voor de horeca en lokale conomie van Middelkerke en Westende”, aldus de schepen van Toerisme, Evenementen en Citymanagement.

Kleppers op de afspraak

Het evenement lokte vorig jaar om en bij de 15.000 toeschouwers. Op de affiche stonden heel wat kleppers van weleer zoals Nena, The Human League, Hot Chocolate en Dr. Alban en Jason Donovan. Tijdens de eerste editie in 2014 waren onder andere Kim Wilde, Kid Creole & The Coconuts, 10cc, Golden Earring, Level 42 en Rick Astley van de partij. Namen voor 2016 zijn er nog niet bekend.

(MF – Foto a-JC)