Noodkreet bij reggaefestival in Handzame: crowdfunding moet Irie Vibes redden

07/01/16 om 15:15 - Bijgewerkt om 15:15

De organisatoren zagen hun editie vorige zomer door hevig stormweer volledig in duigen vallen én hadden heel wat onvoorziene kosten. "Zonder crowdfunding redden we het niet meer", klinkt het realistisch in Handzame.

Noodkreet bij reggaefestival in Handzame: crowdfunding moet Irie Vibes redden

Het jaarlijkse Irie Vibes Roots Festival in Handzame heeft in 2015 een storm doorstaan. Hevige regen, onweer en rukwinden - wat leidde tot een alarmfase aan de kust en in Nederland - hebben ervoor gezorgd dat het een rampeditie was. Vzw Greenforward, de organisatie achter het festival, moest al haar spaarcenten opsouperen om alle gemaakte kosten te kunnen betalen.

"Zonder steun is ons familiale multiculturele festival aan zijn einde toe", windt Ellen Lingier van vzw Greenforward er geen doekjes om. "We hebben een online bevraging gehouden, die door meer dan 500 mensen werd ingevuld. De resultaten daarvan deden ons beslissen om een crowdfunding op poten te zetten."

Noodkreet bij reggaefestival in Handzame: crowdfunding moet Irie Vibes redden

Bedoeling is dat de inzamelactie zeker 10.000 euro opbrengt, zodat de vijftiende editie niet in het gedrang komt. Momenteel loopt de fondsenwerving bijzonder goed, maar de weg blijft lang: er werd al 4.000 euro ingezameld. Al is dat sowieso ook relatief: wie steunt, krijgt vanaf een bepaald bedrag ook een ticket voor de editie van 2016, met nog eens wat drankbonnen er bovenop voor wie nog guller is.

De crowdfunding vind je terug langs deze link.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!