Nona en Laura van The Retronettes : “We zijn er om te entertainen, niet om mannen op te hitsen”

Redactie KW

Toen Nona Dekeyser zowat een jaar geleden haar eerste stapjes zette bij The Retronettes, wenste haar zus Laura om ooit aan haar zijde te mogen staan. Sinds enkele maanden is dat laatste ook uitgekomen.


Wie zijn The Retronettes?

Nona: “The Retronettes maken deel uit van Neo Retro, de specialist op het vlak van vintage entertainment met een knipoog naar de jaren 1900 tot 1960. The Retronettes is puur vrouwelijk entertainment met klasse, humor en kostuums. Ze zijn erg flexibel en inzetbaar als hostess, zangeres, roulettegirl, animatrice, danseres, noem maar op. Ze verzorgen entertainment op en naast het podium en dat in de sfeer van een bepaalde tijdsspanne, afhankelijk van welke de klant verkiest.”

Naar welk optreden kijken jullie uit?

Laura en Nona: “Juli is voor ons beiden een heel drukke maand met optredens op Werchter, de Gentse Feesten en Tomorrowland. We hebben elk zo’n tien boekingen in onze agenda staan. Het wordt een intense periode, maar we kijken er vooral heel erg naar uit.”

The Retronettes dansen ook burleskstijl. Hoe staan jullie daar tegenover?

Nona: “Ik begrijp dat mensen kunnen schrikken als ze foto’s zien van burleskoptredens omdat die nogal onthullend kunnen zijn. Maar het is belangrijk om weten dat burlesk gelijk staat aan het opwekken van een bepaalde sfeer aan de hand van muziek en humor en niet om op te hitsen. Je moet er met andere woorden zijn om het geheel te kunnen beleven en beoordelen. De choreografie an sich is zelfs helemaal niet zo sensueel. Gogodans bijvoorbeeld is veel sensueler. Wij dansen burlesk met net hetzelfde doel als onze andere dansstijlen met name mensen entertainen en tegelijk nooit of te nimmer inboeten op vlak van klasse. We geven het publiek wat het graag ziet.”

(ED)