Nog geen duidelijkheid over toekomst van Radio Bingo in Roeselare

Redactie KW

Het nieuwe radiofrequentieplan van minister Sven Gatz zorgt voor ongerustheid bij heel wat lokale radiostations. Dat is ook het geval bij Radio Bingo, hét radiostation van Roeselare.

Binnen het nieuwe radiofrequentieplan van Vlaams minister van Media Sven Gatz is er naast de landelijke omroepen (VRT, Q Music, Joe FM en Nostalgie) plaats voor 131 frequenties voor lokale radio’s. Echter is nog niet duidelijk wie hier aanspraak op kan maken en welke factoren hiervoor doorslaggevend zijn. Wat lokale radio’s in Roeselare betreft heb je Radio Bingo, zij zenden uit vanop 107.2 FM, daarnaast zijn er ook zenders zoals Maxima of de VBRO die hier een frequentie hebben, maar hier niet zelf radio maken.

Vergunning

Die onduidelijkheid gaat gepaard met heel wat ongerustheid over de toekomst. “Het is moeilijk om nu al in te schatten wat die zal brengen, zeker ook omdat het plan nog niet 100 procent concreet is. We kregen tot eind januari de kans om suggesties te doen en daar zal dan zoveel als mogelijk rekening mee gehouden worden. Ook wij hebben onze suggesties gedeeld”, vertelt Andy Degryse van Radio Bingo.

“Ondertussen blijven we in onzekerheid. Onze vergunning loopt eind dit jaar af, of we een nieuwe vergunning krijgen hangt af van het nieuwe plan. Het is nog een eindje, maar je bent er toch wel mee bezig.”

“Dit jaar vieren we onze 35ste verjaardag en het zou jammer zijn, mocht het plots stoppen. Ook al speelt het een rol, we laten er onze werking niet door beïnvloeden. Alles wat gepland stond, gaat ook effectief door. Zo krijgen we binnenkort een nieuw automatiseringsprogramma. Een serieuze investering, maar belangrijk om kwalitatieve radio te maken. Daarnaast zijn we opnieuw aanwezig op tal van evenementen zoals Roeselswing of de Jaarbeurs, ook tijdens de kermis zal je dit jaar van ons horen, letterlijk en figuurlijk”, gaat Andy verder. “Die activiteiten zijn belangrijk om de voeling met onze luisteraar te behouden. De sociale impact van een zender zoals Radio Bingo mag niet onderschat worden. We geven lokaal zangtalent een kans, brengen regionaal nieuws of zetten verenigingen in de kijker.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier