Nog 3 West-Vlamingen bij laatste 14 voor Beste Hobbykok van Vlaanderen

© De Beste Hobbykok van Vlaanderen
Redactie KW

De drie zijn Koen Knockaert uit Houthulst, Stephanie Coorevits uit Wevelgem en Sofie De Smet uit Oeselgem.

Het derde seizoen van De Beste Hobbykok van Vlaanderen is gestart en sterrenchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer houden nog 14 kandidaten over. Daarbij 3 West-Vlamingen.

Koen Knockaert uit Houthulst

Koen Knockaert, Knockie voor de vrienden, geeft les in het BUSO aan kinderen die bijzondere aandacht vergen. Samen met hen heeft hij een moestuin ingericht op de school. Koen steekt veel liefde in de gerechten die hij voor zijn vrouw bereidt, maar wil die nu ook eens laten beoordelen door de grote chefs.

Stephanie Coorevits uit Wevelgem

Stephanie Coorevits – zus van Annelien – is 28 en kinderpsychologe. Na een zware werkdag komt Stephanie volledig tot rust door lekker te koken. In het weekend kookt Stephanie een hele dag lang en elke weekavond bereidt ze nog een extra gerecht om als lunch mee te nemen naar het werk.

Sofia De Smet uit Oeselgem

Sofia werkt als onthaalbediende en heeft een dochter. Het moederschap combineert ze maar al te graag met haar grote passie: koken. Sofia gaat graag aan de slag met schaal-en schelpdieren. Typisch voor haar gerechten is de aandacht voor saus. Twintig jaar geleden volgde Sofia drie jaar lang een avondcursus koken. Daarin leerde ze een persoonlijke interpretatie te geven aan gerechten. Sofia haalt haar inspiratie het liefst uit de Italiaanse keuken.

Meer in Krant van West-Vlaanderen