Nikeli De Ceuninck (21) uit Beernem wint journalistiekwedstrijd Belgodyssee

Redactie KW

Het Prins Filipfonds heeft dinsdagavond , in aanwezigheid van koning Filip, de winnaars van de Belgodyssee-wedstrijd 2014 voor jonge journalisten bekendgemaakt.

Facebook / Nikeli De Ceuninck

Algemeen winnaar voor de beste reportage zijn Mariam Alard (voor RTBF) met een reportage over een gemengd huwelijk in Wemmel en Nikeli De Ceuninck (voor VRT) met een reportage over Brusselse sterrenrestaurant ‘Comme Chez Soi’ en het koppel Pierre Wynants en Marie-Thérèse Dossche. De winnaars kunnen met een betaalde stage zes maanden aan de slag bij VRT en RTBF, dankzij de steun van de kanselarij van de eerste minister.

Belgodyssee is een initiatief van Radio 2, VivaCité, Metro, l’Avenir en het Prins Filipfonds. Jonge kandidaat-journalisten uit de drie gemeenschappen werken in duo een reportage uit rond een jaarlijks wisselend thema, dit jaar rond gemengde huwelijken.

De prijs voor de beste samenwerking als duo ging naar Eline Vandenbroucke en Martin Caulier met een reportage over een taalgemengd boerenkoppel. Tiffany Mestdagh kreeg de bekroning voor de beste journalistieke pen voor haar reportage over de trouwdag van een taalgemengd koppel.

In 10 jaar bezorgde de Belgodyssee-wedstrijd van het Prins Filipfonds kansen aan in totaal 160 jonge journalisten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier