Nieuwe topstukken in Brugs prentenkabinet

Evelien de Wilde en Virginie D'haene bij een van de oude prenten in het Arentshuis. © TVH
Redactie KW

De Brugse musea hebben voor 500.000 euro 1.700 historische prenten uit de collectie van de even bekende als mysterieuze prentenhandelaar Guy Van Hoorebeke aangekocht.

De aanwinsten, waaronder grafische werken van Bruegel, Rembrandt, Goya, Ensor en Alechninsky zijn te bewonderen in de expo inDRUKwekkend in het Arentshuis en het Groeningemuseum in Brugge.

“Amper 300 euro per prent. De Brugse verzamelaar Guy Van Hoorebeke vroeg ons bij zijn pensioen niet meer geld dan hetgeen hij zelf jaren geleden betaald had, toen hij die prenten op veilingen en beurzen aankocht”, zegt Til holger-Borchert, artistiek directeur van de stedelijke musea. De verzameling bevat prenten uit de vroege 16de tot en met de 21ste eeuw.

Topstukken

“Het zijn echt topstukken van Europese oude meesters én van moderne kunstenaars”, beamen Virginie D’haene en Evelien de wilde, de twee adjunct-conservatoren die de expo mee hielpen opzetten.

Het Groeningemuseum en het Arentshuis tonen nog tot en met 19 juni 2016 de hoogtepunten uit deze indrukwekkende collectie. “De expo reflecteert kunststijlen en grafische technieken door de eeuwen heen.

Info : www.museabrugge.be

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier