Nieuwe organisaties stellen zich voor op vrijwilligersbeurs in Brugge

Op de vrijwilligersbeurs maakt de Vrijwilligerscentrale je dit jaar wegwijs aan de hand van de leuke icoontjes die je ook op het nieuw lokaal vrijwilligersplatform kan terugvinden. © SVV
Redactie KW

Op zaterdag 2 juni vindt in Het Entrepot (Binnenweg 4) in Brugge van 13 tot 17 uur de achtste editie plaats van de gratis toegankelijke, interactieve vrijwilligersbeurs.

Die namiddag zullen zo’n 40 organisaties zich aan het publiek voorstellen. Daar zitten heel wat vertrouwde namen bij zoals Mintus, CAW, Oranje, Oppasdiensten, het Blauwe Kruis, maar ook Wieder vzw. “Vrijwilligers zijn onontbeerlijk voor onze werking”, zegt Pascale Cockhuyt, voorzitster van deze armoedeorganisatie. “We kunnen terugvallen op zo’n 30 à 35 mensen, wat neerkomt op vijf à zes equivalenten aan voltijdse jobs.”

Aansluiting vinden

Manuela is een Brugse dame die voor Wieder vzw in de bres springt. “Ik haal veel uit de sociale contacten die ik hier heb”, vertelt Manuela. “Mijn engagement heeft ook mijn gevoel voor ‘zelfwaarde’ opgekrikt.” Lieve leerde dan weer “vriendschappen ontplooien.”

Voornaamste probleem waar Wieder vzw mee kampt, is aansluiting vinden met de jongere generaties die een engagement willen opnemen. Ook andere organisaties hebben hieronder te lijden.

Nieuwe organisaties

Op de vrijwilligersbeurs begin volgende maand zullen ook enkele nieuwe organisaties naar de gunst van het publiek hengelen. “Het gaat onder meer om Roots vzw, die natuurkampen organiseert, en Seamen Centre Zeebrugge, die het welzijn van zeelieden wil bevorderen die in Zeebrugge verblijven”, zegt schepen Dolores David (SP.A). “Ook nieuw: de vzw Tsjernobylkinderen die gezondheidsvakanties aanbiedt voor kinderen uit Wit-Rusland in West-Vlaamse gezinnen.”

Op de vrijwilligersbeurs maakt de Vrijwilligerscentrale je dit jaar wegwijs aan de hand van de leuke icoontjes die je ook op het nieuw lokaal vrijwilligersplatform kan terugvinden. Surf hiervoor zeker eens naar www.brugge.be/vrijwilligerswerk. (SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier