‘Nieuwe man’ Rik Vereecke uit Oostende in Komen Eten

Redactie KW

Mannen die zich qua huishoudelijke taken beperken tot het buiten zetten van de vuilnisbak, zappen op 12 april best weg van VT4. Dan vertelt Rik Vereecke in Komen Eten hoe hij dagelijks zijn gezin verwent met zijn zelfbereide gerechten.

Omdat hij nu eenmaal zeer graag met potten en pannen in de weer is, komt zijn status van nieuwe man vooral in de keuken tot uiting. “Ik ben machineoperator en na een dagje intensieve arbeid vind ik rust bij het klaarmaken van het avondeten. Meestal gewone kost hoor, maar blijkbaar smaakt het want zonder mijn medeweten schreef onze dochter Shelby mij voor dat tv-programma in met de mededeling ‘dat haar papa toch zo lekker kon koken’…”

Stress

“Tot dat ik in tijdnood geraakte”, grijnst de amateurkok. “De cameraman had een gedeelte van mijn werkblad ingepalmd en daardoor kwam ik plaats te kort. Zo kon ik bijvoorbeeld niet alle borden ineens dresseren en gezien je binnen een bepaald tijdsbestek moet blijven, kreeg ik het plots heel warm. En dat terwijl ik net die dag met 39 koorts op het lijf liep…”

(Rio)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Hoe het Rik tijdens Komen Eten allemaal vergaan is, zie je op donderdag 12 april om 20u.10 op VT4.