Nieuwe kunstgalerie Anmigo in Oostende

Galeriehoudster Valérie Sienaert met moeder en kunstschilderes Godelieve Arnout. (Foto ML)
Redactie KW

Sinds kort heeft de Wittenonnenstraat haar eerste kunstgalerie. Pal over het cc De Grote Post tref je galerij Anmigo, een initiatief van Godelieve Arnout en dochter Valérie.

Na haar huwelijk volgt de Oostendse Godelieve Arnout (67) haar man Erik naar Ninove. “Maar ik ben in moederhuis Wante geboren en heb school gelopen in de Kaaistraat. Mijn ouders hadden in de jaren vijftig een slagerij in de Wittenonnenstraat.” Sedert de dood van mijn man in augustus 2016 breng ik meer en meer tijd door in mijn geboortestad. Ik betrek hier een studio en voel me minder eenzaam dan in Ninove. Zo weet ik mijn ma en broer en heel wat kennissen in de buurt. Hier valt ook op cultureel en toeristisch vlak veel meer te beleven.”

Decennia lang was de plastiek- en papierwarenhandel Vitrosac gevestigd in het pand, waar nu de galerie onderdak vindt. “Eigenaar van de galerij is de nv Anmigo, door mijn vader André opgestart in 1989. De naam verwijst naar zijn dochters Annemie en Godelieve. Omdat mijn zus Annemie en ikzelf het gebouw runnen, kozen we ervoor om er een kunstgalerie in onder te brengen.”

Geen onbezonnen beslissing: Godelieve is een talentvol kunstschilderes en beeldhouwster. “Ik schilder al elf jaar, behaalde mijn diploma aan de kunstacademie in Ninove en volg er nu mijn derde jaar beeldhouwen in avondopleiding.” Een blik in de ruime en warm licht badende galerie verraadt meteen haar passie voor film en de vedettes van het witte scherm. Maar evengoed zijn er de stillevens, portretten, huisdieren… en de vrouwelijke torso’s in gebakken klei. Dochter Valérie runt de galerie: “De voorbije Museumnacht was onze vuurproef. We kregen honderden bezoekers over de vloer.” Van 31 maart tot 13 april stelt Juan Maria Bollé zijn recente werken uit de reeks ‘Living in a bubble’ ten toon. (ML)

Meer info http://facebook.com/galerij.anmigo61 of 0475 97 00 57 anmigo@skynet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier