Nieuwe editie Kunstenfestival Watou is misschien wel de laatste

29/06/16 om 16:32 - Bijgewerkt om 17:34

Op zaterdag 2 juli gaat de 36ste en misschien wel laatste editie van Kunstenfestival Watou van start. "Vanavond pas wordt op de ministerraad beslist of we ook volgend jaar nog kunnen bestaan. En hoewel de onzekerheid weegt, zijn we er toch in geslaagd om, in mijn ogen, een van de beste edities ooit van te maken", aldus intendant Jan Moeyaert tijdens de persvoorstelling woensdag.

Jan Moeyaert had symbolisch een blauwe gieter op de tafel voor zich gezet. "Deze gieter is een symbool dat ook in de editie van dit jaar terugkomt, maar heeft ook nog twee andere betekenissen. We zijn momenteel zo fier als een gieter dat we weer een prachtige editie op poten gezet hebben, we zijn trots op wat we al verwezenlijkt hebben, maar misschien zullen we vanavond ook afgaan als een gieter, als zou blijken dat de ministerraad beslist dat dit festival geen subsidies meer verdient. Al hopen we natuurlijk dat dit niet zal gebeuren", aldus Jan Moeyaert.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!