Nieuwe directeur van Brugge Plus neemt na een maand al ontslag

Stefan Vankerkhoven

Nieuwe coup de théâtre bij de vzw Brugge Plus : amper een maand nadat zij in dienst trad heeft directeur Lies Buyse al ontslag genomen. Vorig jaar diende haar voorganger Filip Strobbe ook al zijn ontslag in wegens politieke bemoeienissen.

In april vorig jaar diende Filip Strobbe zijn ontslag in als voorzitter van Brugge Plus, de vzw die de evenementen van de stad Brugge organiseert. “De huidige gang van zaken kan ik niet meer verzoenen met mijn professionele en persoonlijke waarden en mijn zelfrespect”, stond te lezen in zijn ontslagbrief aan de raad van bestuur. Daarmee hekelde hij de politieke bemoeienissen bij Brugge Plus. In de nasleep van deze affaire diende evenementenschepen Annick Lambrecht (SP.A) haar ontslag in als voorzitter van de vzw.

Na een selectieprocedure werd om 1 mei Lies Buyse aangesteld tot nieuwe directeur. Deze 31-jarige vrouw uit Dendermonde is master in de geschiedenis. Ze was voordien aan het werk in Kortrijk, waar ze acht jaar haar strepen verdiende als conservator van het Nationaal Vlas-, Kant- en Linnenmuseum en teamcoach.

Antwerpse musea

Burgemeester Renaat Landuyt, die voorzitter is van Brugge Plus, reageert als volgt op haar ontslag : “Lies Buyse was blijkbaar al voordat ze bij Brugge Plus de job na selectie aanvaardde aan het solliciteren, ook via selectieproeven, voor de job van coördinator van de Antwerpse musea. Gezien ze nog niet volledig ingewerkt was, betekent dit dat Steven Slos voorlopig verder de leiding waarneemt. Voor de praktijk is er dus continuïteit zoals het afgelopen jaar.”

“Wellicht zullen we nu een nieuwe selectie lanceren voor de vrijgekomen job. Dit wordt eerdaags met Steven Slos en bestuur van Brugge Plus besproken. Gelukkig is alles voor de komende zomer vastgelegd en gelukkig zijn de medewerkers nu al gewoon hun werk super goed te doen onder de goede leiding van Steven Slos.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier