Nieuwe cultuurbrochure Moorslede biedt voor elk wat wils

De nieuwe cultuurbrochure werd voorgesteld. Op de foto zien we Johan Debrauwer, Charlotte Eeckhout, Sammy Vermeesch, Peter Schoutteten, Anke Vandendriessche, Myriam Geldof, Leen Uyttenhove, Tom Vanoverberghe, Ward Vergote en Koen Dewulf. (Foto JS) © (Foto JS)
Redactie KW

De gemeente stelde de nieuwe cultuurbrochure voor. Voor de zestiende keer sloegen de cultuurdienst Moorslede en enkele verenigingen de handen in elkaar om een gevarieerd cultuuraanbod samen te stellen. “Er zijn voorstellingen voor jong en oud, maar ook diverse genres”, aldus schepen Leen Uyttenhove.

In GC De Bunder ging de gloednieuwe cultuurbrochure voor het cultuurseizoen 2018-2019 zondagavond voor de eerste keer over de tafel. Schepen Leen Uyttenhove (Pro) Is heel tevreden met het cultuuraanbod voor komend seizoen. “Ik denk dat er voor elk wat wils is. Er zijn voorstellingen voor jong en oud, maar ook qua genre is er heel wat te doen”, aldus de schepen van Cultuur.

Het nieuw cultuurseizoen wordt afgetrapt op dinsdag 10 juli met Vlaanderen Feest. Ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag komt onder andere de Ketnetband naar GC De Bunder.

Dat er in Moorslede, Slypskapelle en Dadizele heel wat verenigingen zijn die cultuur organiseren, is ook dit seizoen opnieuw duidelijk. Zo organiseert voetbalvereniging VK Dadizele op zaterdag 1 september de zesde editie van De Nacht van de Sterren. Onder andere Sam Gooris en Willy Sommers komen naar De Bunder.

Lokale verenigingen

De plaatselijke verenigingen organiseren niet enkel, maar verzorgen zelf ook verschillende optredens. Zo is er op vrijdag 7 september een optreden van het Grimmertingekoor in de kerk van Slypskapelle. Zij worden die avond begeleid door de Duitse gastorganist Andreas Meisner. De koninklijke harmonie De Verenigde Vrienden Moorslede brengt in oktober een themaconcert rond ‘In Flanders Fields’. “Als schepen van Cultuur ben ik erg tevreden dat er in de gemeente heel veel verenigingen zijn die cultuur hoog in het vaandel dragen”, aldus een dankbare schepen.

Dit cultuurseizoen komen er ook enkele bekende groepen bij het grote publiek naar Moorslede. Zo is er op donderdag 1 november een optreden van Het Zesde Metaal. Dit in een organisatie van volleybalclub Doskom in samenwerking met de cultuurdienst.

Lachen kan het komende jaar met Piv Huvluv, Han Solo, Urbanus, Freddy De Vadder en Jacques Vermeire. Ook qua muziek komen enkele grote namen naar de gemeente. Zo treedt Scala volgend jaar in mei in De Bunder op.

Cultuurabonnement

De nieuwe cultuurbrochure kan verkregen worden bij de dienst cultuur in GC De Bunder in de Ieperstraat in Moorslede.

Tickets bestellen kan door het formulier op de achterkant in te vullen en dit aan de mensen van de dienst te bezorgen.

Bestellen kan ook via het emailadres cultuur@moorslede.be of via het telefoonnummer 051 70 02 85. Geïnteresseerden kunnen ook voor een cultuurabonnement kiezen. Abonnementen die voor 10 juli worden aangevraagd krijgen een speciale behandeling.

Die personen krijgen namelijk de beste zitplaatsen toebedeeld. “De houders van een abonnement zullen kunnen kiezen tussen liefst zo dicht mogelijk of liefst op de tribune.”

“We houden rekening met je vraag in het mate van het mogelijke”, luidt het bij de cultuurdienst. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier