Nieuw Wielkesfestival komt traag op gang

Redactie KW

De Wieltjesfeesten in Menen zijn met een sissertje gestart. Voor het eerst in jaren organiseerde het stadsbestuur nog eens een activiteit op vrijdagavond op de Grote Markt maar het openluchtfestival flopte gedeeltelijk omdat het volk pas laat kwam opdagen, het leuke concept ten spijt.

Het Wielkesfestival moest de leuke aanloop worden naar de echte Wieltjesfeesten die zaterdag plaatsvinden in Menen. Maar de Menenaars zaten duidelijk niet te wachten op het openluchtfestival dat vrijdag om 16 uur startte. De scholieren zakten maar mondjesmaat af naar de Grote Markt en later op de avond werd het al helemaal akelig leeg rond het podium waar plaatselijke dj’s nochtans puike prestaties afleverden. De nazomerzon bleef uit en dat heeft allicht heel wat feestvierders doen afhaken. Ook het verkeer dat tijdens de spits volledig in de soep liep in Menen speelde niet in de kaart van de organisatie.

Na de plensbui kwam de Meense jeugd dan toch naar buiten om nog een paar uren te fuiven. DJ Snes blikt niet ontevreden terug. “De café’s zaten lekker vol en de sfeer was optimaal. We weten dat Menenaars wat laat op gang komen dus moeten we volgend jaar misschien later starten. We wilden het festival klein en gezellig houden en het opzet is in die zin dan ook geslaagd.”

Den Dixie

Op het stationsplein organiseerde café Den Dixie traditiegetrouw een avond met optredens die meer bijval kende. Ondanks de regen daagden er toch een paar honderd metalfans op voor het optreden van Fields of Troy en Dyscordia.

De hoogtepunten van de Wieltjesfeesten zijn voor zaterdag met de wieltjesworp aan het belfort om 15 uur, gevolgd door optredens van Ghostrockers, Jo Vally, Gunther Neefs, Abba 4U en Cleymans en Van Geel. Tientallen verenigingen komen weer naar buiten met een drank -of eetstand.

(MPM – Foto MPM)