Nieuw stuk van Edelweiss Bissegem in Het Fun…erarium

Het team van Het Fun...erarium staat klaar om de toeschouwers een heerlijk, ontspannen avondje toneel aan te bieden. (Foto EDB)
Redactie KW

Vanaf zaterdag 10 februari pakt Edelweiss opnieuw uit met een toneelproductie. Het Fun…erarium belooft niet zo triest te worden als de naam doet vermoeden. Gullegemnaar Christophe Courtens (44) regisseert voor de eerste keer bij de Bissegemse toneelvereniging.

Stefaan Decock, Martine Defoor, Guido Deleu, Annelien Deneckere, Dries Deprez, Marjan De Rudder, Danny Hoste, Debora Hoste, Karel Lietaert, Anseric Soete en Conny Vandewalle zorgen zes voorstellingen lang voor een avondje ongeremd lachen en plezier.

Gitzwarte komedie

Het Fun…erarium is een dolle gitzwarte komedie uit vervlogen tijden. “Het is een Golden Oldie uit 1992 die wat bewerkt werd”, aldus regisseur Christophe Courtens. “Fernand, een niet al te snuggere lomperik werkt als hulpje in het funerarium van mijnheer Verdoodt die als motto heeft ‘ge sterft maar één keer, dus maak er het beste van!’ Als Roger, een klant, naar aanleiding van een verkeersongeval binnengebracht wordt, is de gierige Verdoodt in zijn nopjes want hij hoort de kassa al rinkelen. Voor Roger is de schok echter enorm als hij vaststelt dat hij niet in een ziekenhuis maar in een funerarium terechtgekomen is. Roger zal echter nog een schok moeten ondergaan waardoor hij tot de conclusie komt dat mensen slecht zijn, maar zo slecht dat hij het niet had durven denken.”

Cursussen

Christophe Courtens is regisseur van dienst. Toneel is iets waarmee Christophe, die bij de politie werkt, dagelijks bezig is. Ook zijn vrouw Christl Verstraete en de kinderen Marte (14) en Kobe (12) spelen toneel. “Als kind liep ik al mee met mijn overgrootvader in het toneel in Gullegem. Van het ene kwam het andere, tot wijlen Bert Vanhecke me stimuleerde om een cursus te volgen.” Op zijn 15de volgde Christophe zijn eerste acteercursus en startte zijn acteurscarrière. Ondertussen volgde Christophe ook cursussen in alles wat met toneel te maken heeft zoals decorbouw en belichting. “In maart volg ik via Opendoek een cursus over soundscapes.” In 2010 volgde Christophe ook een regiecursus bij Philip Lepez, acteurscoach bij de openbare omroep en bij VTM. Het jaar erop begon hij als regisseur bij verschillende gezelschappen in Zuid-West-Vlaanderen.

Jummies

In 2014 begon Christophe ook met jeugdtheater Jummies in Gullegem. Ondertussen zijn 36 acteurs tussen 12 en 24 jaar aan hun vierde productie toe. Christophe deed al bij alle producties van Jummies de regie. “Voor techniek, kledij en decorbouw worden we door een fantastisch team van mensen uit de toneelwereld bijgestaan. We zijn ambitieus en willen in de toekomst nog wat uitbreiden.”

Voor Christophe was de oprichting van Jummies een droom die in vervulling ging. “Jongeren de kans geven om toneel te spelen en te proeven van alles wat met theater te maken heeft, is de hemel op aarde”, glundert Christophe.

Voorstellingen

Wie het jongste exploot van de toneelvereniging Edelweiss wil meemaken, moet zich reppen. Voor de voorstellingen in oc De Troubadour op zondag 11 februari om 16 uur, woensdag 14 februari om 20 uur en vrijdag 16 februari om 20 uur zijn er nog heel wat beschikbare plaatsen. De voorstellingen van zaterdag 10, 17 en 18 februari zijn bijna uitverkocht. De toegang bedraagt 8 euro, een gezinskaart 30 euro. (EDB)

Reserveren via toneeledelweiss@gmail.com