Nieuw seizoen De Rechtbank trok ook naar Brugge

© Jimmy Kets
Redactie KW

Woensdagochtend kreeg de pers de eerste aflevering te zien van het nieuwe seizoen van het populaire Vier-programma De Rechtbank. Daarin speelt de rechtbank van Brugge een belangrijke rol.

De derde reeks van De Rechtbank trekt dit jaar naast Halle, Turnhout, Hasselt, Grimbergen ook naar Brugge. Van huurgeschillen tot dronken rijden, ook nu breken rechters en magistraten het hoofd over bepaalde situaties en de straffen die ze ervoor moeten uitspreken. Naast de politierechter in Brugge, komt ook de correctionele rechtbank van Brugge aan bod, waarin misdrijven als zwartwerk, mensenhandel en internetoplichting aan bod komen. In totaal worden zo’n zes Brugse rechters in beeld gebracht.

Ook assisenzaak

In de eerste aflevering moet een beklaagde zich verantwoorden voor slagen en verwondingen, waarbij hij niet aan zijn proefstuk is. Verder mogen ook twee inbrekers het uitleggen. Voor het eerst wordt overigens ook een probatiecommissie belicht en een ganse assissenzaak. De nieuwe reeks van De Rechtbank start op 2 september op Vier.

(BVB)