Nieuw onderkomen voor muziekschool Metronoom van Steven Van Havere

© Benny Proot
Redactie KW

Architectuuratelier Dertien12 ontwierp plannen voor nieuwe muziekschool Metronoom.

Het gaat Metronoom, de muziekschool van Steven Van Havere, voor de wind. Bij gebrek aan ruimte ziet de voormalige Brugse drummer van Arid en Hooverphonic zich genoodzaakt om twee jaar na de opstart te verhuizen. Daartoe kocht hij het pand van de voormalige babywinkel Mimi Baby, gelegen langs Fort Lapin. Dat gebouw gaat tegen de vlakte en moet tegen september 2015 plaatsmaken voor de gloednieuwe muziekschool Metronoom.

“Eerst heb ik gekeken of ik die nieuwe locatie om zou kunnen toveren tot een muziekschool, maar technisch bleek dit niet haalbaar”, vertelt Steven Van Havere. “Daarom gaat het bestaande gebouw tegen de vlakte. In de plaats komt een nieuwbouw. De plannen werden getekend door Dertien12, een architectuuratelier gevestigd in het centrum van Brugge.”

“Op het nieuwe adres zullen we de beschikking hebben over twaalf ruime lokalen, die ook dienst zullen kunnen doen als muziekstudio. Die infrastructurele ruimte zet wellicht de poort open voor creatieve ruimte”, oppert Steven Van Havere. “Het zal mij de mogelijkheid bieden om nieuwe zaken, ja waarom niet experimenten, te introduceren en risico’s te nemen. In de nieuwe Metronoom zal ik ook kleinschalige events op het getouw kunnen zetten.”

Ook Keymusic, de muziekwinkel die in Metronoom geïntegreerd is, verhuist volgend najaar mee naar Sint-Jozef.

Lees hierover ook in Brugsch Handelsblad van vrijdag 8 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier