Nieuw dancefestival aan het wachtbekken

Het wachtbekken in Kortemark vormt op zaterdag 12 juli het decor voor dancefestival 'Dreambeats'. (Foto Kurt) © Kurt Desplenter
Redactie KW

Iets meer dan drie jaar na ‘File250611’ is er op zaterdag 12 juli met ‘Dreambeats’ een nieuw dancefestival aan de oevers van het wachtbekken in Kortemark.

Robin Vansevenant, Pieter Vanoverschelde, Willem Deseure en Bert Cornelis uit groot-Kortemark en Gil Stuijk uit Diksmuide organiseren op zaterdag 12 juli de eerste editie van Dreambeats.

“Een mooiere locatie kan je dankzij die open vlakte en het water in Kortemark niet vinden”, stelt Robin. “Bovendien is de site gemakkelijk toegankelijk en bevindt ze zich vlakbij het station. Daarom ook onze dank aan het gemeentebestuur.” Om de veiligheid te garanderen, wordt het wachtbekken tijdens het festival afgesloten. “Om mensen niet op ideeën te brengen”, luidt het. “Bovendien is er enkel toegang voor 18-plussers.”

Ondertussen hebben de organisatoren van Dreambeats ook al enkele mooie namen weten te strikken zoals Nadiem Shah, Goldfox – die eerder al op StuBru te horen waren- Hi Jacker en DJ Nobels die ooit al het voorprogramma van David Guetta verzorgde. De lokale reggae-dj SennaSound zal Dreambeats openen en retrolegende DJ Bolle komt ook langs. Met een headliner van formaat zijn de heren nog in onderhandeling.

Belangrijk voor de jeugd.

“De mensen mogen een openluchtfestival met goeie beats in een zomers kleedje verwachten. En het is onze bedoeling dat de bezoekers ogen te kort komen”, klinkt het veelbelovend. Burgemeester Toon Vancoillie (Open VLD) bevestigt dat de gemeente haar goedkeuring verleend heeft voor de organisatie. Ik vind het een goede zaak dat dergelijk evenement plaatsvindt in Kortemark. Het is ook belangrijk voor de jeugd, die dankzij dit festival ook eens in de eigen gemeente kan blijven.”(TVD)

Info: www.dreambeats.be, info@dreambeats.be en www.facebook.com/dreambeatsfestival.

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier