Nieuw concept voor tweejaarlijkse kunstwedstrijd in Brugge

Peter Devisch (waarnemend algemeen en zakelijk directeur Cultuurcentrum Brugge), schepen van Cultuurcentrum Mieke Hoste (sp.a), Peter Roose (waarnemend artistiek directeur Cultuurcentrum Brugge), Jan Verhaeghe (programmering beeldende kunsten Cultuurcentrum Brugge) en Pierre Goetinck. © SVV
Redactie KW

Voortaan spreken we over Sant, de nieuwe naam voor een wedstrijd met een nieuwe look.

Jarenlang was er sprake van Kunstsalon Sant, een tweejaarlijkse wedstrijd beeldende kunst voor amateurkunstenaars die telkens uitmondde in een tentoonstelling. Bij de vorige editie was de wedstrijd uitsluitend voorbehouden voor in Brugge gedomicilieerde, kunstzinnige inwoners van Die Scone én uitgeweken Bruggelingen. Daar komt nu verandering in. “Voor de editie van dit jaar bouwen we met het Cultuurcentrum Brugge een tentoonstelling op rond de oeuvreprestatie van een verdienstelijke Brugse kunstenaar, met name Pierre Goetinck”, zegt schepen van Cultuurcentrum Mieke Hoste (SP.A). “De beeldhouwer annex conceptueel kunstenaar stelt niet alleen zijn uitzonderlijk fascinerende werk voor, maar treedt, samen met de vier andere juryleden, ook op als curator van de tentoonstelling.”

Naast Goetinck bestaat de jury uit de Brugse beeldende kunstenaars Priscilla Bistoen, Sylvie Crutelle, Peter Jonckheere en Jacqueline Vanlandschoot.

Met uitzondering van de vorige winnaars kan iedereen die in Brugge woont, in Die Scone school loopt of liep of er geboren is aan Sant deelnemen. Een leeftijdsgrens is er niet en deelnemen is gratis.

Deelnemers dienen hun – maximum twee – werk(en) voor te stellen aan de hand van een inschrijvingsformulier en de bijbehorende foto’s van hun kunstwerken. Alle inschrijvingen worden ten laatste op vrijdag 27 april verwacht, met een ingevuld deelnameformulier dat beschikbaar is via sant@brugge.be of www.ccbrugge.be/sant.

Op basis van die inschrijvingen gebeurt een preselectie door voornoemde vijf juryleden. De geselecteerde kunstenaars moeten hun werk op zaterdag 16 en zondag 17 juni voor de jury komen verdedigen in Cultuurzaal Daverlo, gelegen in Assebroek, een deelgemeente van Brugge.

Het resultaat van die beraadslaging moet leiden tot een tentoonstelling in de Hendrik Pickeryzaal van de Stadshallen, gelegen op de Markt van Brugge. De expositie Sant zal lopen van vrijdag 14 september tot en met woensdag 3 oktober.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier