Nieuw Adriaan Willaert Festival in De Spil

Foto SB © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Met een barbecue sloot De Spil zondag het jaar af en werd meteen de aftrap gegeven voor het nieuwe seizoen. In de brochure 2018-2019 staat weer voor elk wat wils, maar ook enkele nieuwigheden.

De Spilmedewerkers hadden voor de gelegenheid de barbecues klaargezet. Iedereen was gevraagd om zelf het nodige vlees, sausjes en groenten mee te brengen. Het resultaat was een gezellige ambiance op de minder gezellige binnenkoer. Geen nood trouwens, de stenen woestijn tussen Spil en academie wordt deze zomer aangepakt en vergroend. Ook de cafetaria ondergaat een facelift.

Ook nieuw is een heus Adriaan Willaert Festival in het najaar. Klap op de vuurpijl wordt de uitreiking van de Adriaan Willaert Award aan musici die op een buitengewone manier zorgen voor een blijvende aandacht voor de muziek van Willaert, één van Roeselares beroemdste zonen.

Verder biedt De Spil ook volgend jaar een goede mix van concerten, circusvoorstellingen, musical, klassiek, dans en theater. Comedy krijgt een nog prominentere plaats in de programmatie. Nieuw is de categorie Bijzonder. Daar vind je de voorstellingen die niet echt onder één noemer te vangen zijn en dat zijn er steeds meer.

De seizoensbrochure 2018-2019 is gratis te verkrijgen aan de balie van De Spil. De abonnementenverkoop start op vrijdag 8 juni 2018 om 18 uur via de website van het centrum. De papierenversie kan je aan de balie afgeven. Losse tickets gaan de deur uit vanaf maandag 11 juni om 10 uur zowel online als aan de balie.

(BCR)

Meer informatie op www.despil.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier