Niet vrij-, maar ongezellig

© VTM
Redactie KW

Alsof je naar de Flair aan het kíjken bent : VTM haalde ‘De Bachelor’ vanonder het stof en ik mag dat spijtig vinden. Nog een geluk dat Canvas op datzelfde moment het perfecte tegengif in de aanbieding heeft : ‘Top Gear’.

In ‘De Bachelor’ is het Jeoffrey, een ‘Limburger, tegenwoordig iets minder rijke burger’ die ze voor het uitkiezen heeft. De vrouwen. Al noemt hijzelf ze constant „meisjes”, wat mij doet denken aan de blijde boodschap die je wel eens vooraan een bordeel ziet verkondigd worden : ‘Nieuwe meisjes !’

Van de zestien da-, pardon, meisjes zouden er op het einde van de aflevering twee géén roos krijgen. Helaas viel er tussenin nog een heleboel nonsens te aanhoren. Zo was er de nochtans roodharige Candice, die zich afvroeg of ze sportschoenen moest aantrekken of niet. Om te gaan watersporten ! Je mond dichthouden is ook een optie als je gaat watersporten, Candice : je verdrinkt niet en, ook niet onhandig, je kraamt geen verdere onzin uit. Ook Jeoffrey, de enige man in dit hele programma (weliswaar eentje met sjaaltjes en hoedjes), liet zich verre van onbetuigd in het verkondigen van baarlijke blablabla. „Ik vind humor heel belangrijk in het leven”, orakelde hij, net nadat hij een voorbeeld van zo’n fijnzinnige witz had verteld tegen zijn schaars gekleed vrouwelijk gezelschap : „Al die bergen hier !” U mag één keer raden op welke vrouwelijke lichaamsdelen dát sloeg. En natúúrlijk dat de ‘meisjes’ erop los giechelden.

Heel even leek er een eerste ‘cat fight’ aan te zitten komen. „Ik ga echt slechtgezind worden nu”, knorde Nathalie, omdat ze veel minder aandacht en champagne kreeg dan een concurrente. Maar driewerf helaas, er kwam (voorlopig ?) geen ogen-uit-het-hoofd-gekrab van… Bij het uitdelen der rozen kwam Nathalie dan maar aandraven met haar „grootste troef”, haar „totaalpakketje” (ze zaten geklemd in een stevig decolleté), en dat leverde haar toch een ticket voor de volgende aflevering op. Wel met lege handen bleven Tina en de tropisch gedoopte Shani achter. Toen er nog één roos te verdelen viel onder drie kandidates, sprak die laatste de gevleugelde woorden : „Da’s minder dan de helft en minder dan de helft is niet zo goed”. Van de Flair lees ik ook minder dan de helft en met ‘De Bachelor’ heb ik het nu al gehad.

(MiCo)