Niels Destadsbader pakt uit met Dansdate op VTM

© Dansdate
Redactie KW

Op de najaarspresentatie van Medialaan werd een nieuw dansprogramma voorgesteld met Niels Destadsbader. Hij stapte dit voorjaar over van Ketnet naar VTM.

Eerder werd al bekend dat Niels Destadsbader een eigen programma zou krijgen. Eind april stapte hij over van Ketnet, waar hij succes had als wrapper, naar VTM. Eerder al maakte hij op Eén furore met onder meer Steracteur Sterartiest en als Ronaldinho in de laatste twee seizoenen van FC De Kampioenen.

Op VTM gaat hij nu dit najaar Dansdate presenteren. In deze nieuwe dansshow spelen glitter, glamour en relaties een centrale rol. Zes bekende Vlamingen gooien zich in een heuse danscompetitie, samen met hun man of vrouw. De identiteit houdt VTM voorlopig nog geheim. Alle dansstijlen komen daarbij aan bod: van hiphop tot tapdance, bollywood, tango tot chachacha. Het wordt zowel een fysieke inspanning als een relationele uitdaging voor de koppels om deze verschillende stijlen – die ver buiten hun comfortzone liggen – onder de knie te krijgen. Na verschillende liveshows wordt duidelijk wie als beste paar uit deze danswedstrijd komt.

Een nieuwe naam voor Sterren op de Dansvloer, denkt u? Niet helemaal, want nu hebben de BV’s geen professionele danspartner, maar moeten ze het beredderen met hun halve trouwboek. Komen ze er sterker uit als koppel of net niet? Opvallend: de twee worden niet alleen gevolgd tijdens de wedstrijd zelf, maar vooral achter de schermen. Zo zien we hun successen, maar ook hun soms moeizame pogingen om de dansen onder de knie te krijgen.

Dansdate komt dit najaar op televisie. Een precieze datum is nog niet bekend, maar het programma zal wel te zien zijn op vrijdagavond.