Niels Destadsbader leidt zijn ouders rond achter de schermen van ‘Belgium’s Got Talent’

Redactie KW

Kees en Cathérine, de ouders van Niels Destadsbader (26), maken vanavond hun tv-debuut.

Aan de zijde van hun zoon ontmoeten ze zijn collega’s en leren ze de wereld achter de schermen van de VTM-productie Belgium’s Got Talent kennen. “Die wereld is niet alleen nieuw voor mij, maar ook voor hen”, aldus Niels.

Elke stap die Niels zet, wordt op de voet gevolgd door zijn vader Kees en zijn moeder Cathérine. Meestal doen ze dat vanop het thuisfront, het West-Vlaamse Deerlijk. “Op mijn allereerste draaidag van Belgium’s Got Talent had mijn mama cake gebakken. ‘Je kan toch niet met lege handen arriveren’, vond ze stellig. Die eerste draaidag was – perfect getimed – een zondag. Oude mensen (lees : collega-juryleden Ray Cokes en Rob Vanoudenhoven) eten toch graag een stukje cake op zondagmiddag? Ze vonden mijn mama’s cake hemels smaken en waren niet alleen gek op dat lekkers, maar dus ook op haar. Wat ze na dat van die ‘oude mensen’ over mij te zeggen hadden, laat ik in het midden”, lacht Niels.

Niels Destadsbader leidt zijn ouders rond achter de schermen van 'Belgium's Got Talent'


“Mijn moeder zegt wat ze denkt en heeft het hart op de tong. Toen ze echter werd voorgesteld aan Koen Wauters was ze plots iets minder spraakzaam”

“Deze wereld is niet alleen nieuw voor mij, maar ook voor mijn ouders”, vertelt Niels over het werk dat hij doet bij VTM. “Ik heb eerst zelf mijn weg moeten zoeken. Daarna vond ik het tijd om mijn ouders eens mee te nemen naar mijn werkplek. Want vanuit je luie zetel ziet dat er toch nog anders uit dan in real life. Dat beaamden ze ook.” Hun reacties waren voor Niels vrij voorspelbaar. “Mijn vader is gewoonlijk snel onder de indruk. Hij zal ook nooit kritiek leveren op mijn werk. Mijn moeder daarentegen is heel extravert, ze zegt wat ze denkt, ze heeft het hart op de tong. Toen ze echter werd voorgesteld aan Koen Wauters was ze plots iets minder spraakzaam. Zeker als die dan nog eens liet vallen dat hun zoon goed bezig is. ‘Iemand als Koen Wauters zoiets horen zeggen, is toch helemaal anders dan als we dat lezen in een interview’, vertelden ze me nadien.”

(EDS – Foto’s VTM)

>> Belgium’s Got Talent, vanavond om 20 uur op VTM