Niels Destadsbader hoofdact op Marktrock Poperinge

Redactie KW

Op zaterdag 25 augustus vindt de 32ste editie van het stadsfestival Marktrock Poperinge plaats, met de populaire zanger uit Deerlijk als hoofdact.

De zanger uit Deerlijk is momenteel een ware hype, vooral bij jongeren en vrouwen. Voorzitter van Marktrock Poperinge Bart Decrock: “Een week na de editie van vorig jaar vernamen we dat Niels Destadsbader zou deelnemen aan het televisieprogramma ‘Liefde voor Muziek’. Daar is al veel moois uit voortgekomen, dus hebben we meteen op hem gegokt. Onmiddellijk hebben we de zanger contractueel vastgelegd.”

Niels en Wiels

“De jongste maanden is Niels Destadsbader niet meer weg te slaan van op televisie. Zijn komst mochten we pas vandaag aankondigen, omdat er eerst wat reclame moest gemaakt worden voor zijn betalende optredens. Hij komt naar Marktrock met zijn volledige formatie, waaronder toetsenist Miguel Wiels. Gisteren stelde Niels zijn nieuwe cd ’30’ voor.

“In het najaar staat hij twee keer in het Antwerpse Sportpaleis. De eerste show is al volledig uitverkocht. De MIA-winnaar staat bij ons op het grote podium van 20.15 tot 21.30 uur. We hopen dat we het toeschouwersaantal van vorig jaar kunnen overschrijden.”

Ook Blunt en Maarten Vancoillie

“Dit jaar opteerden we weer voor vier groepen en een afsluitende dj. Daarom beginnen we er een uur eerder aan”, zegt PR-verantwoordelijke Frank Neuville. “Marktrock Poperinge gaat van start om 15.30 uur met de Poperingse groep Billboard. Om 16.50 uur is het dan de beurt aan de Gentse gitaarband Helsinki, met frontman Thomas Vanelslander”, aldus nog Frank Neuville. Vanaf 18.15 is het de beurt aan de Wervikse folkrockband Blunt. Zij spelen al vijftien jaar zalen, tenten en festivalterreinen is binnen- en buitenland plat.

Vanaf 22.15 uur is er ambiance verzekerd met de Vlaamse partyband van het moment: The Amazing Flowers. Met hun stomende covers van bekende songs uit pop, rock, disco, en dance zorgen zij overal voor vuurwerk. Het geheel wordt vanaf 00.15 uur afgesloten met een set door dj Maarten Vancoillie van Q-Music. Op vrijdagavond 24 augustus stelt de organisatie de backstage en VIP-tent open als pop-upcafé, waar iedereen gratis welkom is.

“Nog steeds gratis”

Ondervoorzitter Arne Vanhee: “Voor het eerst zijn we verplicht om een beroep te doen op een externe, erkende bewakingsdienst. Dat zorgt voor extra onkosten. Zelf mogen wij bijvoorbeeld geen tassen controleren.”

“Gelukkig kunnen we dit jaar weer een beroep doen op zowat 120 vrijwilligers die helpen opbouwen en afbreken en die de dag zelf in goede banen leiden. Door de ruime steun van het stadsbestuur en de vele sponsors kunnen we ons stadsfestival nog steeds gratis organiseren”, besluit secretaris Bart Indevuyst.

(AHP-Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier