Niels Destadsbader heeft met ‘Speeltijd’ zijn debuutalbum uit

Redactie KW

De zanger en presentator, die vanaf vrijdag ook weer te zien is als gastheer van ‘Belgium’s Got Talent’, pikt zo de muzikale draad weer op.

Speeltijd‘ telt maar liefst 13 nummers op de tracklisting waaronder natuurlijk de hit ‘Hey Pa‘, Niels’ vorige single ‘Vandaag‘ en eerder verschenen singles zoals ‘Dansen‘, ‘Hou Je Me Vast‘, ‘Vrij‘ en ‘Helemaal Weg Van Jou‘. Enkele weken geleden stelde Niels ons al z’n nieuwe single voor en die kreeg net zoals het album de titel Speeltijd mee, een nummer dat uiteraard niet op de tracklisting ontbreekt.

“Na het overlijden van mijn beste vriend, die ook mijn bassist was, ben ik twee jaar gestopt met optreden en muziek maken. Mijn grootste passie werd plots totaal onbelangrijk. Op een podium staan interesseerde mij niet meer. Ik kon het niet aanvaarden. In die periode heb ik lang nagedacht over wat ik kon doen om die passie terug te vinden en me opnieuw goed te voelen op het podium. Toen heb ik een nummer geschreven over mijn vriendschap met Robbie. Door het feit dat we dat nu elk optreden spelen, heb ik toch het gevoel dat hij er nog altijd voor een stukje bij is.”

Het album ‘Speeltijd’ kreeg vorm in de gerenommeerde ICP Studio’s in Brussel. Waar Niels tekende voor de teksten op dit album zorgde Miguel Wiels dan weer voor het gros van de muziek en nam hij de muzikale partijen van de vleugelpiano, synthesizers en hammond op zich. Miguel en Niels, het bleek eerder als een succesformule en dat bewijst zich dezer dagen nog maar eens. Het tweetal verwijst maar al te vaak naar elkaar als ‘mijn muzikale broer’, voor Niels was het dan ook een uitgemaakte zaak dat Miguel mee aan de wieg zou staan van z’n eerste album.

>> Het album ‘Speeltijd‘ is sinds vrijdag verkrijgbaar in de betere platen- en boekhandel of warenhuis. Digitaal kan het album worden gekocht/beluisterd via o.a. iTunes, Apple Music, Spotify en Deezer.