Nicolas Liébart-Pfaff amuseert zich rot in ‘Expeditie Robinson’

© 2BE
Redactie KW

‘Expeditie Robinson’ doet het deze keer opnieuw met bekende Vlamingen en Nederlanders. Een van hen is Nicolas Liébart, de schoonzoon van Jean-Marie Pfaff.

Al een aantal weken is een nieuw seizoen van ‘Expeditie Robinson’ aan de gang op 2BE, elke maandagavond (en herhaling op zondagavond). Is nog in de running voor de eindzege : Nicolas Liébart (31), die u kent van Debby Pfaff. „ Dit is niks minder dan een unieke ervaring; hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze zijn achtergelaten op een eiland en er moeten zien te overleven ? Al van toen ik de eerste aflevering zag, járen geleden, dacht ik : als ze mij daar ooit voor vragen, zeg ik meteen ja.”

En zei zijn vriendin Debby ook meteen ja ? Nicolas : „Het is niet dat ik toestemming moest vragen, maar het moest wel haalbaar blijven voor haar : wij hebben twee zaken en twee kinderen. Maar mien vrouwtje wist dat ik dit doodgraag wilde. Het is zij die de meeste inspanningen heeft geleverd. Ik zever niet als ik zeg dat zij het in die weken zwaarder heeft gehad dan ik.”

Nicolas wordt door de docusoap ‘De Pfaffs’ in Vlaanderen bekeken als levensgenieter : terwijl vrouwlief hard werkt, profiteert meneer van het leven. Wie echter naar ‘Expeditie Robinson’ kijkt, ziet een totaal andere Nicolas : altijd bezig zijn, hard werkend… „Ik krijg nu geregeld de vraag of ik daar bewust zo actief ben, om dat beeld dat in Vlaanderen van mij leeft bij te stellen. Het antwoord is : neen ! Kijk, als ze mij voor ‘De Pfaffs’ kwamen filmen en ik had niets te doen, wel, dan deed ik niets : dan zát ik in mijn zetel, dan lág ik aan het zwembad, dan spéélde ik met mijn kindjes… Maar in Vlaanderen mag je blijkbaar niet van het leven genieten. En pas op, ik had en ik heb mijn bezigheden, hoor. Als Carmen het in haar hoofd haalde om heel haren hof heraan te leggen, wie ging er helpen ? ‘Bibi hier’. En nu heb ik mijn danscafé en iedereen weet : de horeca is werken, hárd werken. Maar tegelijk amuseer ik mij rot.”

(MiCo)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.