Nelly Van Eenoo: solozangeres op TAZ met ‘Die Visscher van mien’

De Oostendse Nelly Van Eenoo brengt tijdens Theater Aan Zee een eigenzinnige vertolking van 'Die Visscher van mien'. © Foto BVO
Redactie KW

In de theatervoorstelling ‘De gemakkelijke stoel’ bewijst Nelly Van Eenoo nog tot 4 augustus dat lokaal talent zeker haar plaats heeft op Theater Aan Zee.

‘De gemakkelijke stoel’ is muziektheater van zanger-muzikant Jan De Smet en auteur-performer Erik Vlaminck. Drie Oostendse gastacteurs maken het plaatje compleet. Eén van hen is Nelly Van Eenoo uit de Steensedijk.

“Het lied ‘Die Visscher van mien’ is oorspronkelijk van Lucy Monti en werd later ook vertolkt door Lucy Loes. De organisatoren waren meteen akkoord om ‘Die Visscher van mien’ op te nemen in hun voorstelling. Het is de kunst om het nummer te brengen met een doorleefde stem, met intonatie en gevoel en vol overgave. Naast deze solozang is mijn stem nog te horen in een vijftal bekende en minder bekende liedjes, gebracht als samenzang. De lichtjes van De Schelde, We shall overcome en Omdat ik van je houd spreken als klassiekers tot de verbeelding”, aldus nog Nelly Van Eenoo. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier