Neemt Isabelle Beernaert plaats van Axel Hirsoux in?

Axel en Isabelle hebben het duidelijk naar hun zin in Kopenhagen. (Foto VRT)
Redactie KW

Vanavond is het zover: dan mag Axel Hirsoux aantreden in de halve finale van het Eurovisiesongfestival. Choreografe Isabelle Beernaert staat letterlijk en figuurlijk achter hem. Maar is dat vanavond ook nog zo?

Op dinsdag 6 mei vertegenwoordigt Axel Hirsoux België op de 59ste editie van het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen met zijn liedje Mother. De presentatie ligt in handen van Peter Van de Veire en Eva Daeleman. In de eerste halve finale treden zestien landen aan. De televoters thuis en de professionele jury’s uit de Eurovisielanden bepalen ieder voor vijftig procent de resultaten. Als hij bij de tien beste landen eindigt, bemachtigt hij een ticket voor de finale op zaterdag 10 mei. Maar naast de shows zelf valt er deze week nog veel meer te beleven op Songfestivalvlak.

Vlak voor de uitzending van de halve finales en de finale van het Eurovisiesongfestival brengt Eén telkens een Eurosong 2014 – Kopenhagen-special. Daarin nemen Eva en Peter de kijkers mee achter de schermen van het grootste liedjesfestival ter wereld en blikken ze vooruit op wat later op de avond komt. Vanavond, om 20.40 uur, blikken ze terug op het parcours dat Axel Hirsoux aflegde tijdens Eurosong 2014: van nobele onbekende tot topfavoriet, zowel bij de experten als bij het Vlaamse en internationale publiek. De special volgt Axels eerste vlucht ooit, richting Kopenhagen, en zijn avonturen in de Deense hoofdstad. Van de openingsreceptie over de repetities tot de laatste stemopwarming. Ook zijn grootste concurrenten worden gewikt en gewogen.

Isabelle Beernaert uit Kortrijk zorgt voor de nodige ruggensteun en zal op de achtergrond een choreo uitvoeren. Maar blijft dat zo? In een filmpje dat Eén vanmiddag lanceerde, wisselden de twee even van plaats. Of het de definitieve opstelling blijft, zullen we vanavond zien. Isabelle zou er wat ons betreft mee weggeraken, al vrezen we dat Axel wel door de mand zou vallen als elegante danser…

Eurovisiesongfestival: de eerste halve finale, op dinsdag 6 mei om 21 uur op Eén.