Nederlandstalige rockband uit Brugge genomineerd voor Britse muziekprijzen

Redactie KW

De Brugse Nederlandstalige hardrock-‘n-rollband BEUK is genomineerd voor de MIA’s (Music Industry Awards) van TBFM, een Brits netwerk voor de onafhankelijke muzieksector.

Het trio rond zanger-bassist Roel Jacobus is één van de vijf finalisten in de categorie ‘Best International Band’. “In oktober mochten zo’n 1.500 mensen uit het muziekcircuit kandidaten voorstellen”, verduidelijkt Roel Jacobus. “Hiervan kwamen in elke categorie telkens de vijftien meest vernoemde op de longlist te staan. Hiermee waren we al vereerd, maar blijkbaar maakten onze zeven Engelse concerten van het voorbije jaar een goede indruk.”

In de loop van november konden de luisteraars, lezers en websitebezoekers van TBFM stemmen wie ze in de finale willen. BEUK werd door de meer dan 10.000 stemmers (!) genomineerd bij het beperkte kransje van vijf finale kandidaten in de categorie ‘Best International Band’.

Op zaterdag 28 januari 2017 staan Roel, bassist Matthias Demey en drummer Laurent De Moor op de award ceremony in Hatfield, een plaatsje nabij Londen, naast bands uit Spanje, Duitsland, Australië en Scandinavië. “Wie weet of we als eerste Belgische groep een Britse MIA weten te winnen”, droomt Roel Jacobus hardop. “Deze erkenning is nu al een enorme stap vooruit. De Britse muziekscene wordt stilaan onze tweede thuis en dat terwijl ik nota bene in het Nederlands zing.”

Binnen enkele weken brengt BEUK zijn cd ‘Strak Plan’ uit. Volgend jaar volgt een voorstellingstournee.

(SVV – GF)