Nederlandse Radna Diels wint poëziewedstrijd van de stad Oostende

Xavier Roelens, Radna Diels en Janine Jongsma-te Marvelde.
Redactie KW

De 33-jarige auteur kaapte onder haar schrijversnaam I.S. Zwart, de prijs van 2.500 euro weg met haar gedicht ‘Gieser wildeman’.

De tweejaarlijkse poëziewedstrijd van de stad Oostende werd gewonnen door de Nederlandse dichteres Radna Diels. Ze kaapte onder haar schrijversnaam I.S. Zwart, de prijs van 2.500 euro weg met haar gedicht ‘Gieser wildeman’. Dit gedicht haalde het op de bijna 1300 andere inzendingen. De tweede prijs van 1.250 euro ging naar Janine Jongsma-te Marvelde (50) uit het Nederlandse Boxmeer voor haar gedicht ‘sommige dingen zijn gewoon logisch’. Derde laureaat werd Xavier Roelens (40) uit Rekkem met ‘°1935’.

De poëziewedstrijd is met deze editie aan haar negende uitgave toe. 778 dichters die elk maximaal twee gedichten mochten insturen, dongen mee naar de tweejaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige gedicht. Er waren naast Vlaanderen en Nederland ook inzendingen uit de VS, Portugal, Italië en Duitsland. Juryvoorzitter was Ivo van Strijtem die in die functie Geert Van Istendael opvolgde.

(ML – foto ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier