Nederlands duo Nick & Simon brengt uniek danklied aan Oostende

Nick (rechts) & Simon, het populaire Nederlandse duo, bracht een ode aan badstad Oostende. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Honderden mensen waren vrijdag afgezakt naar Kursaal Oostende om de show van het Nederlandse duo Nick & Simon bij te wonen.

De artiesten van ‘Rosanne’, ‘Reik maar m’n hand’… staan tien jaar op het podium en dat vieren ze met een nieuwe single ‘Zoveel te geven’, een nieuwe cd-dvd ‘Live in Paradiso’ en een boek ’10 jaar Nick en & Simon’. Heel enthousiast vertelde het duo vrijdagavond in het Kursaal over de voorbije tien jaar van samenwerking die in de voorbije maanden een tijdje was onderbroken dooreen soloproject van Simon. Ze zongen niet enkel al hun hits en nieuwe liedjes, maar ze brachten ook een nummer van Gorki, Simon & Garfunkel en Justin Bieber.

Na de pauze droegen ze het liedje ‘Julia’ op aan Haaike, een fan die vanuit de zaal – toevallig door een vrije plaats – op de eerste rij kwam zitten. In de eerste zinnen van het lied werd de naam Julia vervangen door haar voornaam. De jongedame kreeg vooraf de raad mee om het nummer op te nemen met haar iPhone, want het was wel degelijk een eenmalige song. Op het einde bedankten ze Oostende voor de gastvrijheid, de mooie muzikale avond.

In de pauze had Nick een dankjewel-lied geschreven over Oostende. Oostende bedankt. Bedankt dat je er was vanavond… Duizend maal dank voor het maken van de avond, voor de lach op je gezicht… Dit waren slechts enkele zinnen uit hun lied over de badstad waarin ook alle bezienswaardigheden in Oostende werden opgenomen.

Het publiek stond recht en bleef maar applaudisseren voor zo’n mooi nummer dat spontaan in de pauze uit het brein was ontsproten van dit Nederlandse duo. Wie hen in Vlaanderen nog één keer aan het werk wil zien, kan op zaterdag 11 juni terecht in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Daarna is het wachten tot december vooraleer Nick & Simon weer in Vlaanderen te gast zijn.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier