NAVIGO opent Bezoekerscentrum Duurzame Visserij

Redactie KW

Onder ruime belangstelling werd vrijdagavond 13 februari in het NAVIGO-museum een gloednieuw bezoekerscentrum geopend over Duurzame Visserij.

Het Bezoekerscentrum ‘Duurzame Visserij’ werd ontwikkeld in samenwerking met het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) en de Stichting voor Duurzame Visserijontwikkeling (SDVO). Maar, duurzame visserij? Wat is dat nu precies? Vanaf vandaag en dit voor de volledige duur van de krokusvakantie kan iedereen gratis de interactieve tablettoer proberen.

kunst en informatie

Je maakt er op je eigen tempo en aan de hand van een interactieve tablettoer kennis met de vele verschillende meningen over ‘Duurzame Visserij’. Geen droge cijfers, integendeel, er zijn actuele filmpjes, frisse meningen en er is zelfs plaats voor spelletjes en een quiz. Wie alle info even wil laten bezinken, kan genieten van actuele kunst of tot rust komen en de gedachten ordenen in een rustig hoekje.

Het team van het NAVIGO-museum bedankt Bo, Anouk, Noah, Mello, Rosie, Laura en Lizie van harte voor hun medewerking. Zonder dit enthousiast team jeugdcuratoren zou ons nieuw Bezoekerscentrum Duurzame Visserij niet zijn wat het is. “Met hun kritische vragen en frisse blik hielpen ze het museumteam bij de ontwikkeling van dit project. Bovendien maakten ze enkele fijne filmpjes”, wordt verteld. Het bezoekerscentrum is duidelijk het ontdekken waard. Op de foto zien we enkele jeugdcuratoren die hun medewerking verleenden aan de realisatie van de interactieve tablettoer. Ze geven het startschot bij de opening van het bezoekerscentrum. (EDK – Foto EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier