Nationaal Tabaksmuseum terug open voor publiek op zondag 28 september

Redactie KW

Het is al gesloten sinds eind september. De heropening eind april werd afgelast omdat de directeur Vincent Verbrugghe zes maanden ziekteverlof had.

“We voorzien de officiële heropening een dag eerder en gaan de Vlaamse minister van Toerisme uitnodigen”, aldus schepen van Toerisme Rik Braem (sp.a). “Het oud deel is al enige tijd klaar en wordt bezocht door groepen. In de nieuwbouw staat er in de twee tentoonstellingszalen al heel wat, maar er is nog veel werk. Cultuurbeleidscoördinator Steven Masil neemt daarin momenteel het voortouw. Samen met mij blijft hij de nodige contacten leggen met de directeur. We doen echt ons uiterste best om het in orde te krijgen. Op dit moment zitten we op schema. Dankzij onder meer de medewerking van de vrijwilligers van de Vrienden van het Tabakmuseum, de Stedelijke Oudheidkundige Commissie en de werkgroep Wervik 1914-1918.”

Een jaar sluiting zal voor de stadskas leiden tot een verlies aan inkomsten. “Ik ben ten volle overtuigd dat we dat gaan recupereren”, aldus schepen Rik Braem. “Ik zie dat op middellange termijn tijdens de herdenkingsperiode van 100 jaar Groote Oorlog. Reken dus maar van nu tot 2018. We gaan dit jaar open blijven tot 19 december. Er volgt daarna zoals elk jaar een sluitingsperiode tot april, steeds de officiële start van het toeristisch seizoen.”

De twee tentoonstellingszalen in de nieuwbouw worden ingericht in het teken van de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier