Nationaal Tabaksmuseum moet op zoek naar nieuwe directeur

Redactie KW

Vincent Verbrugge (59) is in wederzijds overleg met het schepencollege van Wervik niet langer directeur van het Nationaal Tabaksmuseum in de Koestraat. Hij krijgt bij de stad een andere functie en wordt stafmedewerker ‘projecten en subsidies’.

De stad Wervik is volop in ontwikkeling. Tal van projecten staan op stapel. Daarnaast staat er de stad een aantal grote uitdagingen te wachten, zoals de intentie om verschillende aanvragen voor subsidies in te dienen en binnen te halen. Het schepencollege koos hiervoor dus Vincent Verbrugge. Hij is sinds 1985 ambtenaar bij de stad. “Tijdens de afgelopen maanden had de directeur al meermaals te verstaan gegeven aan het bestuur dat hij een nieuwe uitdaging zocht binnen de stadswerking. Hij zag de ontwikkeling binnen de museumsector binnen onze stad liever uitgevoerd worden door nieuwe medewerkers”, aldus de stad in een persbericht.

Vincent Verbrugge krijgt dus een andere job, weg van alle stress en ander personeel van de Dienst voor Toerisme en het nieuw Erfgoedcentrum waar hij zijn bureel had. Hij krijgt een bureel in het stadhuis. Tijdelijk zal Vincent terug te vinden zijn in het gemeenschapscentrum Forum.

(EDB – Foto a-MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier