Na meer dan 3 jaar opnieuw Seaside Revisited, met onder meer Arbeid Adelt!

De organisatoren en medewerkers van het eerste uur aan het festival, Mark en Patrick Deriemaeker, Filip Catteeuw, Hein Vanden Bulcke, Marnix Blieck en Marcel Vanthilt met de affiche van het nieuwe festival.
Redactie KW

Seaside Revisited is de bescheiden opvolger van het grote Seaside Festival uit de jaren tachtig.

In 1986 hield het festival op te bestaan. Tegenwoordig wordt het festival beschouwd als één van de meest invloedrijke Belgische festivals voor alternatieve muziek van de vorige eeuw, dat op z’n hoogtepunt in 1985 meer dan 20.000 festivalgangers telde. Voor de derde editie van Seaside Revisited wordt aangesloten bij de nieuwe tournee van Arbeid Adelt!, die na meer dan 20 jaar een nieuwe album uitgebracht heeft.

Arbeid Adelt! heeft trouwens een speciale band met Seaside. Marcel Vanthilt was in ’85 en ’86 presentator van het festival en gitarist Luc Van Acker stond in 1984 ook solo op het podium met z’n legendarisch album ‘The Ship’. In 1985 moest Arbeid Adelt! onverwacht de groep Aswad vervangen. Die band was immers tegengehouden aan de grens.

Seaside Revisited 3 vindt plaats op zaterdag 16 april in ‘De Boare’ op het Koningsplein in De Panne. De avond wordt geopend door Curtis, een coverband van Joy Division, de legendarische new-wavegroep uit de jaren ’80. Nadien is er een new wave eighties party met Myron DJ Vagabond Desade.

(JT)

>> Meer info op www.seasidefestival.be